Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Első, vagy második szakképesít...

Első, vagy második szakképesítésnek számít?

Figyelt kérdés

Kérdésem röviden: csak onnantól számoljuk második szakképzésnek, ha az elsőt sikeresen elvégeztük, vagy akkor is, ha az elsőt még a szakvizsgák előtt abbahagytuk?

Kifejtve: 2010-ben, az érettségim után elkezdtem egy 2 éves felsőfokú szakképzést. Ezt az első félév után nem sokkal kénytelen voltam abbahagyni. Most viszont szeretnék egy másik szakképzésen részt venni, de nem tudom, hogy számomra az ingyenes lenne-e. Ugye én elkezdtem, az első félévem eredménye benne van a középiskolai bizonyítványomban, de magát a szakképesítést nem szereztem meg értelemszerűen. Valaki fel tudna homályosítani, hogy ilyenkor figyelembe veszik-e az el nem végzett ELSŐ-első szakképzést? 21. életévemet csak év végén töltöm, így a keretbe még beleférnék.

A válaszokat előre is köszönöm!

2012. jún. 18. 09:15
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem csak a MEGSZERZETT képesítés számít, úgyhogy ingyen végezheted a másodikat is. De ez csak az én véleményem, kérdezd meg a suliban, ahova jelentkezni szeretnél, ott biztosan meg tudják mondani.

(Amúgy nem tudom, hogy pontosan hogy működik ez, én szereztem egy OKJ-s bizit még az érettségi megszerzése előtt, majd érettségi után szereztem egy felsőfokú szakképesítést is ugyanabban a suliban, de egyikért sem kellett fizetnem.)

2012. jún. 18. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!