Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » CNC Programozó vagy cnc...

Kennen kérdése:

CNC Programozó vagy cnc esztergályos?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy nemzetközi testőr diplomával (300ezer HUF by Lázár László,még a celeb hülyesége előtt) kitörölhetem a popómat,hiába a sok éves éjszakai munka,élet.

Úgy gondoltam,hogy csinálok egy CNC sulit,csak melyiket és mi köztük a különbség?Melyiket keresik jobban és Én ausztriai munkavégzésre gondoltam..Válaszotokat előre is köszönöm!

2011. aug. 27. 23:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem ugyanaz a kettő? Van a cnc gép. Azt be kell programozni majd a munkadarabot berakni elindítani a gépet és ha kész kivenni. Na ha ebből elhagyjuk a programozást. Akkor csak annyi marad, hogy berakom és kiveszem. Amúgy ha a 300 ezer nem elég akkor ezzel se fogsz többet keresni. Ennek az átlaga olyan 200.
2011. aug. 28. 00:30
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen ám csak ahogy néztem vagy ezt,vagy azt oktatják.

Én Ausztriába dolgoznék,de a 200ezer sem olyan rossz ma Magyarországon,és nem egy megerőltető szakma.

2011. aug. 28. 09:51
 3/4 anonim ***** válasza:

A 2 nem ugyan az !!!! A cnc forgácsoló, gépkezelő( esztergályos , marós ) a CNC gépeket kezeli illetve egyszerű, kisebb programokat ír! A cnc programozó pedig az egyszerűbb programok írása mellet számítógépes szoftverek segítségével rajzolja meg az alkatrészrajzot, átkonvertálja azt cnc programmá!!!(ezek persze bonyolult programok amelyek több 100 vagy 1000 sorosak is lehetnek)

A cnc programozóképzésen nem tanítanak CNC gépkezelést csak programozást illetve CAD-Cam programokat! HA irodában akarsz dolgozni válaszd a cnc programozót, ha műhelyben melóznál CNC forgácsoló! A CNC programozó jobban keres!

2012. jan. 2. 09:25
 4/4 anonim válasza:
Cnc forgácsolóként több éves szakmai múlttal meg fogod a fejed a sok barom program miatt. Nem győzöd kijavítani a hibákat. Mert nem mindegy, hogy valamit legyártanak egyszer/kétszer vagy sorozatban is gyártható. Nem mindegy, hogy egy fúró 10db-ot bír vagy 310-et.
2022. jan. 25. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!