CNC Programozó vagy cnc esztergályos?
Sziasztok!
Egy nemzetközi testőr diplomával (300ezer HUF by Lázár László,még a celeb hülyesége előtt) kitörölhetem a popómat,hiába a sok éves éjszakai munka,élet.
Úgy gondoltam,hogy csinálok egy CNC sulit,csak melyiket és mi köztük a különbség?Melyiket keresik jobban és Én ausztriai munkavégzésre gondoltam..Válaszotokat előre is köszönöm!
Igen ám csak ahogy néztem vagy ezt,vagy azt oktatják.
Én Ausztriába dolgoznék,de a 200ezer sem olyan rossz ma Magyarországon,és nem egy megerőltető szakma.
A 2 nem ugyan az !!!! A cnc forgácsoló, gépkezelő( esztergályos , marós ) a CNC gépeket kezeli illetve egyszerű, kisebb programokat ír! A cnc programozó pedig az egyszerűbb programok írása mellet számítógépes szoftverek segítségével rajzolja meg az alkatrészrajzot, átkonvertálja azt cnc programmá!!!(ezek persze bonyolult programok amelyek több 100 vagy 1000 sorosak is lehetnek)
A cnc programozóképzésen nem tanítanak CNC gépkezelést csak programozást illetve CAD-Cam programokat! HA irodában akarsz dolgozni válaszd a cnc programozót, ha műhelyben melóznál CNC forgácsoló! A CNC programozó jobban keres!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!