Hány évbe kerül kb amíg közforgalmi pilóta lehetek?
Ha felvesznek Nyíregyházára, akkor 3,5 év nagyjából.
Ha magadtól csinálod, akkor igazából csak rajtad múlik, hogy mennyi időd van (és pénzed).
1,5 millió az 1 motoros (cessna méret), és ebbe 60 repült óra van. +1 repült óra az változó árban, géptípustól függ, de kell 200 repült óra a kereskedelmihez.
+ műszeres repülés
+ éjszakai repülés
+ multi-engine kiképzés
Ez jut hirtelen eszembe, most értem haza lagziból és kicsit másnapos vagyok, lehet kihagytam valamit, akkor sorry :)
1. lépés egy első osztályú reporvosi vizsgálat (26.000 Ft most)
2. PAV alkalmassági (ez is hasonló árban van)
Ha eddig megfelelsz (nem az orvosi a buktató a közhiedelemmel ellentétben, hanem a PAV), akkor érdemes belevágni az első elméleti képzésbe.
Ennek a végén egy SPL engedélyt kapsz, ha a gyakorlatot is megcsinálod, akkor lesz PPL-ed. (ez 1-2 millió közt mozog)
Aztán jön a műszeres IFR vizsga. Ehhez ha jól tudom legalább 100 óra kell szóval ismét elköltöttél egy fájó összeget.
Ahhoz, hogy pilótaként dolgozhass, kereskedelmi engedélyre lesz szükséged, ez a CPL - legalább 200 repült óra.
Utána jön az ME, ami a többhajtóműves átképzés, plusz 10 óra kell hozzá, tehát még egy milla.
Aztán MCC, a többpilótás repülés, TR, type rating (az 4-6 milla)...hát nem fogsz unatkozni, de le lehet zavarni 1,5 év alatt, kellően vastag tárcával, csak nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!