Hol folyik a katonai helikopter pilóta képzés Magyarországon és mik a feltételei?
Tudomásom szerint a nemzetvédelmi egyetem Repülő és Légvédelmi Intézetében Szolnokon,a feltételei pedig ha jól tudom a repülőorvosi alkalmasság és egy,a felsőoktatásban szerzett diploma katonai vagy polgári szakon.
Igazából csak megerősítést szeretnék kérni valakitől aki biztosan tudja,mert ezen a pályán szeretnék elhelyezkedni és közeledem az érettségi előtti egyetem/főiskola megjelöléshez.
Előre is köszönöm!
Igen én is hasonlóképp tájékozódtam erről,mint az előttem kommentelő,hogy ha nem vagy alkalmas vadászpilótának,akkor helikopterre helyeznek át.
Köszönöm a válaszokat. : )
Én úgy emlékszem, hogy kezdetben egy fajta alkalmassági felvételi van. Tehát nem könnyebb bekerülni heli pilótának, mint vadászpilótának. És ha később kiderül, hogy kevésbé bírod mondjuk a túlterhelést, akkor jön a heli. Amúgy helit vezetni jóval nehezebb, mint vadászgépet.
De egyébként amin elmélkedj el: Magyarországon a vadászpilóták évente kb 20 órát repülnek, mert nincs többre pénzt. A 14 Gripenből általában 2-3 üzemképes. Bármelyik másik tetszőleges országban a 20 óra még a szakszó megtartásához sem elég. Helikopterpilóták is inkább szimulátorhősök, mintsem igazi gyakorlott pilóták. Szóval ha azt jó munkának találod, hogy sok évig szívsz a kiképzéssel, majd pedig alig repülhetsz, akkor hajrá!
Igen tudom,hogy nagyon kevés az évi repülhető órák száma.Vadászpilóták esetében ez évi 70 óra körül van a legjobbaknak,ha jól tájékozódtam.De úgy tudom,hogy a helikoptereknél jobb a helyzet,mert ugye sok kiképzésnél is használnak helikoptert,meg a fenntartásuk is olcsóbb,mint a vadászgépeknek.Amúgy igen,tisztában vagyok azzal,hogy a helikoptert "nehezebb" vezetni. : )
De azért helikopter pilótaként több lehetőséged van,mert például letöltöd a kötelező szolgálati időt és utána elmehetsz például egy magáncéghez vagy a légimentőkhöz is akár,ahol jelenleg elég modern helikopterek vannak(EC-135).
Ez így van,teljesen igazad van. : )
Viszont egy pilótaengedély helikopterre kb. 4 millió forint körül mozog.Ha a honvédséghez szerződsz egy meghatározott időre,akkor ezt a képzést megkapod ingyen és sokkal nagyobb rutinra tehetsz szert.
Én így tudom. : )
De szerintem azt is figyelembe veszi,ha valaki fiatal.
Tovább ott tud maradni és nem kell új pilóta után nézni : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!