Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Menyire éri meg Fogtechnikusna...

Menyire éri meg Fogtechnikusnak tanulni?

Figyelt kérdés
Ellehet-e helyezkedni vele? Kereset kb.? Hosszú távon megoldás-e?
2011. máj. 5. 08:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem megéri, mivel fogak voltak, vannak és lesznek[ [mily költői megfogalmazás(:]. Az elhelyezkedés az már szerintem kicsit neccesebb, de semmi se lehetetlen. Szóval csak hajrá!:)
2011. máj. 5. 10:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Külföldön megéri.
2011. máj. 5. 13:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 2 éve fogtechnikus képzésre jelentkeztem, OKJ-n. A képzés 3 éves.

Leírom a költségeket.

Ha nem az első OKJ-d, akkor fizetni kell. Nálunk a suliban félévente 40.000 Ft, tehát a 3 évben ez 240.000 Ft.

A gyakorlati helyen is kell fizetni azért, hogy tanítanak. Az első évtől van gyakorlat, havi 20.000 Ft-t kérnek, 10 hónapra kérik a pénzt. Ez 600.000 Ft.

Keresztanyám mesélte a fogtechnikusnak, akihez jár, hogy én is erre a pályára készülök, és ő mondta, hogy 1.000.000 Ft a vizsga. Ja és kell egy fogorvos is, aki hozzád küldi a pácienseket.

Összegezve. 1.840.000 Ft lett volna a 3 évem.

Inkább gyógyszertári asszisztensnek tanultam. Lényegesen olcsóbb volt, és keresettebb szakma.

Remélem segítettem.

Ja, Pécsen tanulok, tehát Budapesthez képest egészen olcsó...

2011. máj. 9. 12:20
 4/5 anonim válasza:
sokat kell tanulni,az biztos.Külföldön nagyon megéri de itthon is halomra keresheted magadat.
2011. jún. 1. 16:42
 5/5 Bellény válasza:

Hello. Faterom fogtechnikus mester, labortulajdonos Borsodban. Fizu változo, ha jobb honap 200, ha rossz 100. De menni kell érte sokat, szombat általában bent van.

Én is kitanultam a szakmát Pesten. Most Németországban élek, bayoroknál dolgozom. Itt fos a lové. 800Euro. Aki régota dolgozik annak is max 1200. Kifizeted az albérleted a kajád a benzined, és annyi marad, mint ha otthon dolgoznék apámmal. Szoval csak a "német tapasztalat" miatt letolok még pár honapot, és haza megyek kicsit. Keresni kell más területet. Spanom Londonban él, neki forintban olyan 400 van meg, de a fele rezsi. Azért ott tehát jobb a helyzet. Én kilátástalan vagyok, keresni akarok valami élhetöbb helyet, akár Europán kivül is.

Sokat tanultam a szakmáért, ami mások szerint "Úri szakma", meg milyen menö stb, meg milyen jo. Mégis többet keres meg rak félre az a barátom, aki tölem 20kmre mosogat.

2014. ápr. 24. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!