Szerintetek megéri fogtechnikusnak tanulni?
Kíváncsi lennék hogy ezzel a szakmával meg lehet-e élni rendesen és körülbelül mennyit keres?
Várom a válaszát azoknak akinek van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban. A válaszokat előre is köszönöm :)
Hello. Faterom fogtechnikus mester, labortulajdonos Borsodban. Fizu változo, ha jobb honap 200, ha rossz 100. De menni kell érte sokat, szombat általában bent van.
Én is kitanultam a szakmát Pesten. Most Németországban élek, bayoroknál dolgozom. Itt fos a lové. 800Euro. Aki régota dolgozik annak is max 1200. Kifizeted az albérleted a kajád a benzined, és annyi marad, mint ha otthon dolgoznék apámmal. Szoval csak a "német tapasztalat" miatt letolok még pár honapot, és haza megyek kicsit. Keresni kell más területet. Spanom Londonban él, neki forintban olyan 400 van meg, de a fele rezsi. Azért ott tehát jobb a helyzet. Én kilátástalan vagyok, keresni akarok valami élhetöbb helyet, akár Europán kivül is.
Sokat tanultam a szakmáért, ami mások szerint "Úri szakma", meg milyen menö stb, meg milyen jo. Mégis többet keres meg rak félre az a barátom, aki tölem 20kmre mosogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!