Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri fogtechnikusnak tanulni?

Megéri fogtechnikusnak tanulni?

Figyelt kérdés
El lehet helyezkedni, kb mennyit keres?
2011. szept. 9. 23:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

párom annak tanul, most van az utolsó éve.

megéri, hisz ha olyan laborban tudsz elhelyezkedni, akiknek tényleg van munkájuk (Párom az ország egyik legjobb, legkeresettebb labor-gyakornoka), akkor megkereshetsz havi 200E-et is, tisztán. Persze munkafüggő, lehet ennél több, illetve kevesebb is. Papíron viszont minimálbéres leszel, mert csak azt írják neked jóvá, a többit zsebbe kapod. Ezzel a munkáltató is és te is jól jársz per pillanat, hisz nem kell adózni belőle. Nyugdíjnál viszont nagyon is számítani fog...

persze attól is függ a dolog, hogy mit fogsz tudni csinálni, milyen állást kapsz, pl. nem mindegy, hogy fémes, porcelános leszel, esetleg az új (kb. 40milliós) cad-cam géppel kell dolgoznod.

Ha esetleg sikerülne külföldön állást találnod a szakmában, akkor biztos és jó megélhetésed lehet. Angliáról tudok nyilatkozni, ott 6-800E-e keres egy kezdő, később akár 1milliós is lehet a havi gázsid.

Ha sikerül egy labort létrehoznod, és fogorvosokat szerezned (ők küldik a munkát, minden attól függ, hogy hány orvosod van), akár havi több millió is lejöhet ITTHON tisztán, miután kifizetted az adókat és a dolgozókat. De ehhez hatalma tőke kell, minimum 10milliónál kezdődik.

Anglia mellett Németo., Írország az, ahol nagyon jól lehet keresni, de szinte minden országban megfizetik őket.

Ahol Párom dolgozik, a legkevesebb fizu tisztán 120körül van, a legtöbb átlagosan 220E, de volt 4-500E is, szezonfüggő (pl. karácsonyra meglepik a mamát egy teljes fogsorral).

Ha van még kérdésed írj csak, szívesen segítek!

2011. szept. 10. 13:21
 3/7 anonim ***** válasza:
én kérdeznék 1-2 dolgot ha lehet, viszont privátban jobb lenne, de nem tudok írni neked, mert nem enged...:/
2011. szept. 13. 19:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Azt megtudnád mondani, hogy ő hol tanult mert én a Budapesti Szolgáltató -és Kézművesipari Szakképző Iskolát néztem ki. és még azt hogy ő hol tudott elhelyezkedni, mert az a kétely van bennem hogy csak magán válalkozóként lehet elhelyezkedni, ebben a szakmában.
2011. szept. 13. 22:35
 5/7 anonim ***** válasza:

cím:

lilike1123@hotmail.com

Pécsett tanul, de nem pécsi (de környékbeli) laborba jár

2011. szept. 14. 18:28
 6/7 Bellény válasza:

Hello. Faterom fogtechnikus mester, labortulajdonos Borsodban. Fizu változo, ha jobb honap 200, ha rossz 100. De menni kell érte sokat, szombat általában bent van.

Én is kitanultam a szakmát Pesten. Most Németországban élek, bayoroknál dolgozom. Itt fos a lové. 800Euro. Aki régota dolgozik annak is max 1200. Kifizeted az albérleted a kajád a benzined, és annyi marad, mint ha otthon dolgoznék apámmal. Szoval csak a "német tapasztalat" miatt letolok még pár honapot, és haza megyek kicsit. Keresni kell más területet. Spanom Londonban él, neki forintban olyan 400 van meg, de a fele rezsi. Azért ott tehát jobb a helyzet. Én kilátástalan vagyok, keresni akarok valami élhetöbb helyet, akár Europán kivül is.

Sokat tanultam a szakmáért, ami mások szerint "Úri szakma", meg milyen menö stb, meg milyen jo. Mégis többet keres meg rak félre az a barátom, aki tölem 20kmre mosogat.

2014. ápr. 24. 18:14
 7/7 anonim válasza:

Én svájcban Luzernben voltam 4 évig mint vázas.Fogászati arany ötvözettel dolgoztam. De nagyon megbántam.

- nem volt munkavállalási engedélyem

3 alkalommal adtam be a kérelmet, mind a háromszor elutasították.

Keveset kerestem. Ha levonom már a lakást és a rezsit akkor az elsö évben 500 francot. A második évben 600-at, a 3.évben 1000-et. Az utolso évben pedig 1300-at. Azt hozzá teszem, hogy akkor még csak 140 Ft volt egy franc.

Ha bármelyik másik ny-europai országba mentem volna, már lehet hogy az állampolgárságom is meglenne azóta.

A főnök magyar volt és volt még egy magyar kollega is. Bezavart az erthetetlen svájci dialektus is, így sajnos a nyelvet se tanultam meg

2014. okt. 1. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!