Hegesztőnek érdemes tanulni?
Arra gondoltam, hogy kitanulok egy új szakmát mert a jelenlegi szakmámmal nem tudok elhelyezkedi sajnos(vidéken). Ezért gondoltam,hogy elmegyek egy hegesztő képzésre úgy tudom, hogy nagyon keresettek manapság a hegesztők valamint azért is mert szeretek fémmel dolgozni,barkácsolgatni. Valamint azért is mert csak egyszerűen érdekel.
Megéri kitanulni?Úgy tudom,hogy viszonylag könnyebben el lehet vele helyezkedni,ez igaz? Meg is fizetik őket?Van valakinek olyan ismerőse aki mostanában hegesztéssel foglalkozik?HA igen akkor mit mondott?pl(milyen a hegesztők helyzete Magyarországon,vagy külföldön)
Egyáltalán nem szégyenleném ha hegesztőként kellene dolgoznom, némelyik ismerősöm azt mondja,hogy „ez egy kicsit ilyen kicsit olyan munka….”(szerintem nem az,) tudom, van jó és rossz oldala is ezzel tisztába vagyok. Tudom mostanában az a divat,hogy mennyen mindenki egyetemre de arra mire szerettem volna elmenni arra túl magas volt a ponthatár,,büfészakra meg nem jelentkeztem mert annak nincs értelme Egyetemet majd levelezőn szeretném elvégezni kicsit később persze csak ha le tudtok majd nyelvvizsgázni meg újraérettségizni matekból,hogy több pontom legyen. Egy kézzel fogható szakmát akarok amivel van esély arra,hogy el tudjak helyezkedni.
Köszönöm, hogy végigolvastad.Várom a javaslatokat.Sziasztok.
11:45 vagyok
Én pont arra akartam rávilágítani, hogy MINDEN szakra/szakmára szükség van, szabadbölcsész is kell, valláspszichológus is kell és a többi. És persze kovács, pék, meg amiket Te említettél.
Te viszont az ember felől közelítetted meg a témát, ilyen szempontból pedig elfogult vagy, mert a szakmunkások között is kb. ugyanolyan arányú a bunkó(most nem fejtem ki bővebben érted mire gondolok) mint a diplomások között.
Mindíg lesz olyan, hogy az egyik lenézi a másikat, MINDKÉT oldalról. De pont ez a lényeg hogy ez emberfüggő, és nem pedig szakfüggő.
Az ember választja a szakot, és épp ezért nem a szak maga a rossz.
Na csak azért írtam le mindezeket mert sokan az embereket a szakjuk alapján ítélik, meg és a "büfészakosokra" rögtön rásütnek bizonyos stigmákat.
Remélem érted mire akartam kilyukadni.
Jó,igen belátom igazad van.
Nem akartam én senkit se megbántani.
Igen utolsó, én az első vagyok, egyet értek.
Hát valahogy az olyan bölcsész diploma féléket nem nagyon tudom értékelni. Sőt, egyre inkább irritáló, hogy az a korosztály tanul, ill. élősködik szülei nyakán, aztán talááán 30 éves korára lesz vmi munkahelye. Esetleg, de gyakorlatilag semmihez sem ért. Egy polcot feltenni a falra se. Bölcsééééész, ha-ha.
Na ezaz,én az élősködő(állam és szülők nyakán) fiatalokat nem értem.Én cnc esztergályosként végeztem,de utána eszembe nem jutott ilyesmire tovább tanulnom,igaz nem is kaptam munkát,csak tescoban.
nah nekem az volt a legfurcsább,hogy diplomásokkal dolgoztam,igaz büfészakosak voltak.meg is érdemlik.azóta már szakmabéli vagyok,és ha néha vásárolni betérek oda,még találok egy -két régi ismerőst ott.
Igen,igen ez az amire én is céloztam az utolsó kettő kedves hozzá szóló megértette amire én gondoltam. Ezekre a dolgokra céloztam én is.
Ne vegye sértésnek senki.
Akinek nem inge ne vegye magára.
Köszönöm szépen mindenkinek az eddigi válaszokat.
Hello!
Én is tavaly végeztem a szakközépsulival. Rágták eleget a fülemet, hogy menjek egyetemre, fősulira de én nem akartam.
Jelentkeztem a munkaügyiben Awi hegesztő + minősítés tanfolyamra. Szerencsére felvettek.
Szakmám már megvan, holnap lesz a minősítésem. Nekem Faterom és két unokabátyám is hegesztő.
Fater kint Németországban keresett 600ezret. Unokatesóm is keres 500ezer körül ,de neki sokba kerül a repülőjegy, mert Franciaországban van kint.
Szóval jól lehet vele keresni és elhelyezkedni. Szerintem egy nagyszerű szakma, csak marhára nem könnyű :D
Ha belegondolok 7 hónap alatt végeztem és már mehetek is dolgozni. Akik egyetemre mentek bulizni meg 3évig verik a f@szukat és sehol nem lesznek.
Szerintem mindenképpen érdemes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!