Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Hegesztőnek érdemes tanulni?

Hegesztőnek érdemes tanulni?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy kitanulok egy új szakmát mert a jelenlegi szakmámmal nem tudok elhelyezkedi sajnos(vidéken). Ezért gondoltam,hogy elmegyek egy hegesztő képzésre úgy tudom, hogy nagyon keresettek manapság a hegesztők valamint azért is mert szeretek fémmel dolgozni,barkácsolgatni. Valamint azért is mert csak egyszerűen érdekel.

Megéri kitanulni?Úgy tudom,hogy viszonylag könnyebben el lehet vele helyezkedni,ez igaz? Meg is fizetik őket?Van valakinek olyan ismerőse aki mostanában hegesztéssel foglalkozik?HA igen akkor mit mondott?pl(milyen a hegesztők helyzete Magyarországon,vagy külföldön)

Egyáltalán nem szégyenleném ha hegesztőként kellene dolgoznom, némelyik ismerősöm azt mondja,hogy „ez egy kicsit ilyen kicsit olyan munka….”(szerintem nem az,) tudom, van jó és rossz oldala is ezzel tisztába vagyok. Tudom mostanában az a divat,hogy mennyen mindenki egyetemre de arra mire szerettem volna elmenni arra túl magas volt a ponthatár,,büfészakra meg nem jelentkeztem mert annak nincs értelme Egyetemet majd levelezőn szeretném elvégezni kicsit később persze csak ha le tudtok majd nyelvvizsgázni meg újraérettségizni matekból,hogy több pontom legyen. Egy kézzel fogható szakmát akarok amivel van esély arra,hogy el tudjak helyezkedni.

Köszönöm, hogy végigolvastad.Várom a javaslatokat.Sziasztok.

2011. márc. 26. 21:59
1 2
 1/18 anonim válasza:
79%

Szerintem okosan gondolkodsz, nem minden az egyetem, sőt!

Mostanság sokkal többet "ér" egy jó szakmunkás, főleg ha ért is hozzá +szereti amit csinál.

Sőt az utóbbi nagyon fontos lesz az évek múlásával, annál nincs rosszabb, ha utálod a mindennapi güridet.

Ja, és tutira lesz mindig munkád is és pénzed is, nem úgy, mint a sok diplomásnak.

2011. márc. 26. 22:20
 2/18 anonim ***** válasza:
41%

naná.tuti egy szakma.hiába van válságban a fémipar,még mindig megfizetik őket.Ha rosszabb helyre mész,akkor csak 150-160ezret keresel,ha jobb helyre akkor értelemszerűen többet.

le a felsőfokú képzéssel!

2011. márc. 26. 23:54
 3/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.

Mind a kettőtöknek igaza van szerintem,sokan mondták már azokat a dolgokat amit már leirtatok.

Pl:”Egy jó szakma felér egy diplomával”- nagyon sokan mondták már ezt nekem. Ezért is merek belevágni.

Valamint az is,hogy egy minősített hegesztőre(pl co2,awi) állítólag még a mai napig is sokat keres meg,hogy tényleg van rá igény és szerintem ez a legfontosabb. Nem úgy mint pl:egy szabad bölcsészre,már bocs ha valakit megbántottam

2011. márc. 27. 00:25
 4/18 anonim ***** válasza:
jól látod a dolgokat. a hegesztő szakma elég keresett és megfizetett is. Nagy valószínűséggel találsz is vele állást, ami elég jól is fizet, úgyhogy hajrá... :)
2011. márc. 27. 10:07
 5/18 anonim ***** válasza:

El fogsz tudni helyezkedni vele, mi több, ha "híred megy" szét fognak szedni. Jól fogsz vele keresni, külföldön meg annyi pénzt kapnál érte amit el se tudsz költeni (majd a nőd elkölti :)

milyen szakokat hívtok ti büfészaknak? (csak kíváncsiságból kérdezem)

2011. márc. 28. 22:45
 6/18 anonim ***** válasza:
pl bölcsész a büfé szak......
2011. márc. 28. 23:46
 7/18 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó köszönöm szépen a válaszodat.

Büfészakok pl:

szabad bölcsészet (filozófia, vallástudomány, filmelmélet és filmtörténet, esztétika, etika),média és kommunikáció,művelődés szervező,informatikai könyvtáros,szociológia,gazdálkodási menedzsment, stb..

Nem azt mondom, hogy rosszak ezek a szakok,de az esetek 90%-ban az az igazság hogy némelyik ember azért ment egyetemre mert akarnak valamilyen diplomát úgy állnak hozzá hogy mindegy hogy milyen csak legyen. Csak utána nem gondolnék bele hogy utána mi lesz,,,ja majd azt lesz hogy 3-5 év egyetem után elvégzi valahogy utána meg nem lesz munkája mert nem ért majd semmihez,vagy az hogy annyian végeztek már olyan szakot hogy nem jut be sehova. Az sem éppen dicséretes amikor naponta bent vannak 1-2 előadáson utána meg mennek inni. Valamint az a legmegdöbbentőbb,hogy szinte 0 tudással átmennek a vizsgákon és ők verik a mellüket hogy ők levizsgáztak meg azt mondják, hogy „nekem mindjárt diplomám lesz”.és tényleg meg is szerzik.:( ez elszomorító. Valamint az hogy némelyik középiskolába nem veszik komolyan a szakképzést pont ezért mert pl:a tanárt nem érdekli,nem ért hozzá,nincs hozzá kedve,vagy az hogy teljesen kezelhetetlen némelyik gyerek,csak melegedni jár be némelyik tanuló, és sorolhatnám ….egyszóval nagyon el van rontva az oktatási rendszer…..

Persze tisztelet a kivételnek nekem is van olyan ismerősöm aki egész nap bent van a suliba és utána haza megy tanulni napi több órákat,ez a dicséretes és ez a hozzáállás az igazi. Hála istennek vannak még ilyen jó emberek.:) tanár,orvos,mérnők,ügyvéd,óvónő,informatikus,villamosmérnők,gépészmérnők, stb ezek szerintem a jó szakok persze ez nem mind.

2011. márc. 28. 23:58
 8/18 anonim ***** válasza:
92%
Hát ha neked a gaz.men. büfészak, akkor most hagyom itt a corvinust, és elmegyek hegesztőnek.
2011. márc. 29. 11:16
 9/18 anonim ***** válasza:
69%

Engem viszont az szomorít el, hogy igen sokan, (így ezen az oldalon is) totálisan nincsenek tisztában néhány FELSŐoktatási képzéssel kapcsolatban. Az állítólagos "bufészakok" nagy része (amiket pl. a kérdező említett: vallástudomány, könyvtáros informatikus, szociológia, stb.) nem úgy "működik" hogy "elvégzem az egyetemet, aztán megyek dógozni 8 órában, szórakozok 8 órát, oszt alszok 8 órát..." Ezeket arra találták ki hogy valaki értelmiségi, tudós, vagy művész ember legyen. Egy vallástörténész például aki anyagi értelemben nem igazán teremt értéket az máris "büfészakos"? Nem hinném, amit ő csinál az tudományos, intellektuális munka.

Nagyon sokan erre kifakadnak, hogy "mi a fenének szabadbölcsész meg ilyen izék akiknek büdös a munka?". Nos, ha a társadalom csak kovácsokból, szalagmunkásokból meg ácsokból állna, akkor még mindíg a kőkorszakban lennénk, nem lenne más az emberiség mint egy ügyes állatfaj.

A bölcsész szakok büfészakok? Hol éltek? A bölcsészek 2/3-a tanár lesz, nem szükséges arról beszélnem hogy ez mennyire fontos.

Azzal viszont egyet értek a kérdezővel, hogy alapvetően a diákokkal van baj, olyanok is egyetemre mennek, akiknek nem kéne, olyanok miatt szar ezeknek a szakoknak a megítélése akik tényleg "csak egy diplomáért" mennek el főiskolára, azon nem gondolkoznak, hogy azzal nem fognak csak úgy megélni.

A másik ok pedig amiért ez a büfészakozás elterjedt, az a bolognai folyamatnak köszönhető, mivel ezen szakok általában a mesterszakkal együtt képeznek egységet (sokszor még a Phd is kéne), úgy tényleg fölösleges elvégezni, hogy alapképzés után nem megy mesterre az ember. Továbbá fölösleges említenem, hogy amikor valaki azt mondja hogy "diploma" azt általában egyenrangúnak tekintik a régi ötéves képzés során kapott "igazi" diplomával, holott ma már ez a megfeleltethetőség csak a mester diplomákra áll fenn.

Bocsánat az offért.

Azért az eredeti kérdésre is válaszolva: Van egy ismerősöm aki szintén hegesztőnek tanult, egész jól megy a sora, ausztriába is hívják dolgozni.

2011. márc. 29. 11:45
 10/18 A kérdező kommentje:

Tényleg egy kicsit elragadtattam magam beismerem. Tényleg vannak igazán klassz egyetemek elte,bme,szie,me,pte és még sorolhatnám. Aki komolyan veszi azt megértem sőt drukkolok neki,hogy sikerüljön neki,mert szükség van a jó tanárra,mérnőkre,orvosre,ügyvédre,épitészmérnőkre,gépész,villamosmérnőkre,pszichológusra, stb…

Mint ahogy már egyszer leírtam dicsérem sőt tisztelem azokat akik tényleg azért mennek az egyetemre,hogy tanuljanak nem pusztán azért mert csak „divatból” megy sulira és ott meg csak tengjen-lengjen.

De nézd én azokat nem értem pl:10ből mondjuk 2 vagy 3 ember csak azért megy főiskolára mert mindenki körülötte megy és ő nem akar kilógni a sorból,érted?Nincs kedve azt tanulni,nem érdekli,csak bukdácsol,azért van ott hogy ne kelljen dolgozni stb…És emiatt romlik le az oktatás sajna és ezért nem veszik komolyan a tanárok a oktatást és meg is értem őket.

Kedves utolsó (11:45) én tisztába vagyok ezekkel a tényekkel,volt lakótársam és az ő csoporttársai pont ilyenek voltak(bent voltak 1-2 órát az előadáson,utána mentek inni,valamint azt hitték hogy most ők qrva okosok mert egy gyenge 2-sel átmentek a zh-kon + vizsgákon,én is átolvastam azokat a dolgokat amiből ők vizsgáztak de ne haragudj de nevetség volt az egész,az egy dolog hogy érdekes meg minden de utána mihez kezdenek,okoskodni tudnak a kocsmában,meg kiakadni azon tudnak hogy most nem kapnak annyi ösztöndíjat. Más esténként is sokat tanul ,hogy boldoguljon majd az életben.

Ilyen emberek nézik le a kétkezi munkásokat érted?Mintha ő különb lenne,hát egyáltalán nem!. Kőműves felépíti a házat,villanyszerelő bevezetékeli, vagy a hentes feldolgozza a húst amit ő másnap megeszik,vagy a pék amiből manapság milyen kevés van,és még sorolhatnám…Ha ilyen kétkezi emberek nem lennének akkor bajok lennének. Ezzel nem azt akarom mondani hogy ilyen szakmát tanuljon mindenkicsak ne tartsa magát különbnek mert semmivel se különb!Más a szakmája ennyi.

Csak azért írtam le a bölcsész szakokat mert az ilyen emberek oda szoktak menni mert az valamennyivel egyszerűbb mint,ezzel nem azt akartam mondani hogy nincs szükség tanárra sőt nagyon is kell, de az ilyen emberekből úgy sem lesz az mert nem érdekli és ez a baj!

Persze ezek nem vonatkoznak mindenkire és bocsánat azoktól akiket megsértettem és tisztelet a kivételnek.

2011. márc. 29. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!