Hogyan készüljek fel egyedül az érettségire pszichológiából?
Figyelt kérdés
Most tudtam meg hogy pszichológiából is lehet érettségizni és engem nagyon érdekelne az ilyen irányba való továbbtanulás. másfél évem maradt érettségiig és nem tudom hogy fel tudnék-e normálisan készülni a pszichológia érettségire? Továbbá nem tudom a tételeket, nem tudom honnan tanuljak, valamint nem tudom hogy érdemes e törnöm magam. Remélem valaki tud segíteni2011. jan. 9. 22:51
1/6 anonim válasza:
Hát...nálunk úgy volt, hogy eleve csak olyan tárgyból lehetett érettségizni, amit MINIMUM két évig tanultunk:D
Szóval szerintem nem lehet...(mármint ha nem volt ilyen tárgyad...)
Egyébként meg pszichológián elfogadják tudtommal a biológiát is...nem feltétlen kell pszichológia...
Eleve nem is nagyon oktatnak pszichológiát középsuliban:O
2/6 anonim válasza:
Nem csak nálatok volt úgy, ugyanis ez a törvény. Csak olyan tárgyból érettségizhetsz, amit 2 évig tanultál.
3/6 anonim válasza:
Nem teljesen van így. Olyan tárgyból érettségizhetsz, aminek teljesítetted az iskola által kiírt követelményeit. Nálunk csak egy évig volt kémia, de mégis érettségizhettem belőle osztályozó vizsga nélkül, mert az iskola által kiírt követelményt teljesítettem belőle. De volt, aki médiából érettségizett, ami csak egy éves tantárgy. Szóval nm a 2 év számít, hanem a követelmény. Viszont ha egyáltalán nem tanultad középiskolában a pszichológiát, akkor az érettségi előtt osztályozóvizsgát kell belőle tenni.
4/6 A kérdező kommentje:
Osztályozóvizsga? szerintem ez csak akkor kötelező ha valóban iskolai tantárgy és nem vettem részt az előírt óraszámon, vagy kihagyásom volt stb. Úgy tudom hogy bármiből lehet érettségizni osztályozóvizsga és egyéb rendelkezések nélkül. A lényeg hogy teljesítsem az előírtakat. Amit fenntebb írtatok az csak a választott tantárgyaknál van így, azaz egy olyan tantárgynál aminek a pontjait érettségibe szeretném továbbvinni. A pszichológia érettségit inkább csak alapozásnak szánnám. de lehet rosszul tudom amúgy:D eléggé megkevert már a sok információ a suliból meg a netről -.- na sebaj majd kitisztul:D
2011. jan. 10. 23:12
5/6 anonim válasza:
Hát...de ha nem az érettségibe akarod beleszámítani, akkor minek érettségizel belőle? :D
Hidd el...nem sokat érxD
Egyetemen szinte semmit nem fog érni ez az..."alapozás"
Ezért igazán kár vesződni...
Ha annyira érdekel, akkor olvasgass pszichológiai könyveket, de ezért kár külön érettségizni, meg kínlódni vele...
6/6 anonim válasza:
Nagyon rosszul tudod. Nem úgy megy, hogy csettintek és azt tanulom, amit lehet. Ha nem volt olyan órád, akkor osztályozó vizsgát kell tenned olyan helyen, ahol van ilyesmi. Aztán érettségi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!