Milyen a szakmunkás élet?
Figyelt kérdés
Egy gyenge technikumban tanulok, de abba akarom hagyni és szakmunkasnak állni, a tanulás sose volt erősségét.2023. júl. 22. 21:36
11/13 anonim válasza:
Voltam segédmunkás még gimis koromban nyári szünetekben. El nem tudom képzelni, hogy valaki évekig ezt csinálja.Nyáron melegben, télen hidegben, poros, koszos építkezéseken cipekedni, talicskázni, lapátolni gyakran 10-12 órákat, a legtöbbször feketén, tehát se fizetett szabi, se betegállomány, se munkaruházat, semmi. Unalmas, nehéz fizikai munka ráadásul idiótákkal vagy full alkoholisták között. Gyakorlatilag egy csicska lennél, akit egy sima proli szakmunkás is ugráltathat. Szerintem inkább tanulj, hidd el megéri az a pár év, utána sokkal jobb sorod lesz mint egy tanulatlan segédmunkásnak.
12/13 anonim válasza:
Ideiglenesen meg elmegy de huzamosabb ideig mar nem jo.
Epitoiparban eleve nincs rendes bejelentes, nincs tappenz, nincs fizetett szabadsag, munkaruhat sem adnak, nincs szep kartya, egyszoval megkapod a napi bered vagy az orabered, max 4 oras minimalberes bejelentes es ennyi.
Ebbol tuti nem lesz nyugdijad, nem kapsz hitelt ha pl hazat szeretnel venni.
A segedmunka kemeny fizikai melo, minden nap rohadt faradtan, koszosan, izzadtan mesz haza. Kemenyeben dolgozol mint a szakmunkas es kevesebb penzt kapsz.
A napi 15-20 ezer segedmunkasnak esetleg Budapesten mukodik, videken nem kapsz ennyit.
13/13 anonim válasza:
A gyúrásról meg annyit: inkább legyen egy nyugis, jól fizető munkahelyed ahonnan munkaidő végén elmész egy konditerembe rendesen edzeni. Az építkezésen nem fogsz izmosodni, max ízületi gyulladásod lesz a szutyok melótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!