Jogosítványnál gond az, ha van egy nagyobb kihagyás? Vagy kezdjem el később?
Figyelt kérdés
Nemrég tettem sikeres kreszvizsgát. Az egyik opció az, hogy januárban elkezdek vezetni, viszont azért gondoltam, hogy ez problémás lehet, mert majdnem egész februárban nem leszek itthon. Vagy a másik opció, hogy utána, márciustól kezdek vezetni.
Nem annyira sürgős, kb. az a terv, hogy nyáron legyen meg a jogsi valamikor, legkésőbb szeptemberben.
2022. nov. 27. 11:50
1/5 anonim válasza:
Ráérsz bőven. Lényeg, hogy kresz vizsga után 2 éven belül tegyél sikeres forgalmi vizsgát. Simán elkezdheted márciusban, én majdnem 1 évvel a kresz után kezdtem el vezetni tanulni, mert úgy értem rá.
2/5 anonim válasza:
Szerintem ne kezdj el januárban vezetni. Szerintem ha az ember csak most kezd el valami új dolgot megtanulni, akkor közben egy hónap kihagyás az túl sok, szóval szerintem érdemesebb lenne márciusban elkezdened.
3/5 anonim válasza:
Szerintem is márciusban kezdd el!
4/5 anonim válasza:
Saját tapasztalat, nem jó kihagyni. Én érettségi évében kezdtem el január környékén télen. Vezetgettem, de nyilván alig jutott időm, kihagytam hónapokat, majd végeztem júniusban, és utána nyáron kezdem el, de akkor már voltak óráim... Kb mindent előröl kellett tanulni, augusztusban vizsga nem is sikerült. Kezdődött az egyetem, és be kellett látnom, hogy igen az is fontos, de nem hagyhatok megint ki időszakot, mert soha nem lesz jogsim. Így a vizsga után már nem volt kihagyásom, vettem még 10 órát és 40 órával vizsgáztam le másodikra. Tanulság kb. 10-14 órám lehetett, amikor félbeszakítottam, és 30 óránál mentem vizsgázni, kevés volt a maradék óra arra, hogy újra beletanuljak+még meg is tanuljam azt, amit nem tanultam még. Szóval kvázi pénzben és időben is ráfizettem, hiszen a kihagyás előtti órák száménak kb. megfelelő óraszámot pluszba vennem kellett.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor inkább marad a március
2022. nov. 27. 14:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!