Hogy néz ki a MÁV-START-nál egy mozdonyvezető gyakornoki állásinterjú?
Sziasztok. Mozdonyvezető gyakornoki állásra szeretnék jelentkezni Székesfehérváron. Aki a közelmúltban jelentkezett ilyen munkakörbe, tudna esetleg nyilatkozni, hogyan zajlik egy állásinterjú?
Jelenleg egyébként az OE-NIK-en tanulok, 4. félévemben vagyok, és váltanék a mozdonyvezető képzésre a Start-nál. A jelenlegi egyetemi hallgatói jogviszonyom okozhat hátrányt (természetesen ha felvesznek, akkor kiiratkozom az egyetemről)? Továbbá az lenne a kérdésem, hogy így 21 évesen egy gyakornoki állásra jelentkezésnél, amihez ugye nem kell túl sok előfeltétel, mit kell kiemelni az önéletrajzban? Illetve milyen típusú önéletrajzot kell itt használni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Először egy felvételi van, amin, ha átmentél, akkor lesz egy orvosi alkalmassági és pszichológiai vizsgálat, utána meg egy pár mondatos elbeszélgetés, hogy miért szeretnél a vasúthoz jönni.
Az önéletrajzban, ha van műszaki végzettség és beállítottság, az előnyös.
Teljesen általános önéletrajz elegendő.
A lényeg, hogy legyen némi érdeklődésed a vasút felé.
Nem a jelentkezők számával van gond.
A pszichológusnál szoktak elbukni legtöbben.
A képzésen meg úgy hullanak ki mint a legyek ősszel.
Azt hiszik a jelentkezők, hogy olyan, mint egy OKJ képzés, ahová elég bejárni melegedni, aztán majd átlöknek.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Egyébként a pszichológusi vizsgálaton pontosan mit néznek? Olyanokat, hogy beszámíthatóság, esetleges gázolásnál milyen reakció, meg ilyenek?
Személyiség, figyelem, reflex, koncentrációs tesztek vannak.
Utána egy beszélgetés pszichológussal.
Alapvetően egyik sem olyan, hogy azt mondaná rá az ember, hogy ez hű micsoda feladat.
Amikor én voltam, kb 10 embert hívtak be a fele ment tesztet írni a másik fele meg másik helyiségbe, ahol különböző egyszerű gépek vannak, amivel a monotonitás tűrést, koncentrációt vizsgálják.
Az a nehézség benne (nem mindenkinek) hogy nem feltétlenül egyedül téged vizsgálnak egyszerre.
Ott hagy egy instrukcióval, hogy csináld ezt meg ezt, jön egy perc múlva.. van az a felvillanó táblás gép, nem tudom mi a neve.
Aztán eltelik két perc körülötted jönnek mennek, hallod a beszélgetést, kíváncsi az ember mások teljesítményére is és néha felnézel. Aztán ha van valami érdekes, máris nem arra figyelsz,amire kéne.
Közben jár az agyad, hogy már eltelt vagy 3 perc és látod, hogy épp kifelé megy a doki a másik csoporthoz és becsukja az ajtót maga mögött.
Ilyenkor már fárad az agyad egyszer kétszer mellé nyomsz, ami idegesítő és elkezdesz rajta kattogni, hogy milyen béna vagy mert elrontottad,de közben azon is jár az eszed, hogy most mi van itt felejtett?
Aztán egy perc múlva visszajön, szól hogy mehetsz másik feladatot csinálni.
És ez így megy egyik a másik után.
Egy szó sem esik arról, hogy most akkor ez jó volt vagy rossz.
Engem pl leültetett tesztet írni azok közé,akik 20 perce bent ültek már és írták.
Rohadt hangosan elkezdett beszélgetni valakivel.
Aztán odaállt fölém, hogy mindjárt be kell adni.
Kb 10 perce ültem le.
Eltelt néhány perc és mondta hogy adjam be. Úgy hogy a csoport többi tagja közel félórát kapott.
Ott állt fölöttem.
Mondtam, hogy még az utolsó oldalig el sem jutottam, és annyit engedjen meg, hogy minden kérdésnél megjelöljek egy választ, hátha eltalálom.
Megvárta, leadtam. Azon töprengtem, hogy vajon nem vette észre, hogy fele annyi időm sem volt mint a többieknek vagy pedig ez is a teszt része?
Szerintem szándékosan csinál olyasmit, amivel összezavar, de mindenkinél más a módszer.
Mindenesetre átmentem, igaz nem mozdonyvezető vagyok, de ilyen a teszt nekik is, ahogy elmondták.
Nekem azt mondja meg valaki, higy annak a tesztnek mi a neve pszichológián, amikor egy papirlapon arcok vannak, és arról érzelmeket kellett leirni.... de valami nqgyon debil feladat volt.
Ez 5 éve volt és én üresen adtam be. De baromira idegesít, hogy nem tudom a nevét és mi ennek a tesztnek a célja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!