Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Negyven, vagy afölötti évesen...

Negyven, vagy afölötti évesen még lehet jelentkezni mozdonyvezetőnek?

Figyelt kérdés
Gyerekkorom óta érdekelt, csak az életem máshová fordult, ugyanakkor belül mégis megmaradt az álom...

2021. nov. 30. 16:36
 1/4 anonim ***** válasza:
48%

Én úgy tudom, hogy csak alsó korhatár van megadva, ebből kiindulva, jelentkezni lehet.

De hogy a MÁVnak megéri - e hogy kitanítson egy olyan munkaerőt, akire csak kb feleannyi időt fog ott dolgozni, mint egy huszonéves - nos, ezt nem tudom, erről ők tudnának nyilatkozni.

Mindenesetre én azt tanàcsolnám, hogy ha van lehetőség, mindenképpen próbáld meg, veszíteni nem vesztesz vele, és így lehet esély, hogy sikerülhet.

2021. dec. 4. 13:03
 2/4 anonim ***** válasza:
64%
Hatalmas tanfolyamdömping zajlott 2015-2020 között, 40-50 éves gyakornokok is voltak, úgy az össz létszám 10-15 százaléka. Bárkit azonnal felvettek bármelyik igazgatóságra ha nem volt süket, vak. Csakhogy a helyzet napjainkra 180 fokos fordulatot. A létszám telítődött. Magánvasutaknál eleve bevasaltak 3-4 milliót ha lelépett valaki a szerződésben vállalt 3-4-5 év letelte előtt, aztán már nem is indítottak tanfolyamot. A MÁV-os tanfolyamot volt érdemes elvégezni és lelépni amíg lehetett. Persze a bukási arány igen nagy volt, egyes tanfolyamokon előfordult 100 % is, azaz pl a 25 főből egy se végezte el. Na most ami elképzelhető forgatókönyv a közeljövőben: páran nyugdíjba mennek, a frissen végzett fiatalok közül páran otthagyják a vasutat, így szükségessé válik országosan 2 vagy talán 3 tanfolyam indítása. A helyzet közel sem lesz olyan, mint a dömping idején, orvosin kaszálni fognak, tanfolyamon se fognak fényesre szopkodni, hanem megmutatják, ha nem tetszik valami, hogy merre van a kijárat. Ha elvégzed lesz egy olyan szakmád 50 évesen, ami sehova nem kell, csak a MÁV-hoz, talán pár magánvasút még van aki átvenne, de általában a legalja. Amivel egy szokásos monkahelyhez képest pluszban aládverhetnek: a munkavégzés helye és ideje. Józsi bácsi gondol egy merészet, vasárnap beír éjjel 2.20 percre a lakóhelyedtől 120 km-re. Megteheti? Persze! Meg is teszi, aztán megint és megint és megint. A csókos helyekre mannek a barátok és akiket a 30 féle igazgató tol. Munkavállalói szempontból akkor éri meg, ha nincs semmilyen piacképes szakmád és egy isten háta mögötti helyen laksz, ahol elmehetsz a helyi kocsmába pultosnak, vagy feketén napszámosnak, vagy valamelyik állami csodavállalathoz. Bp és környékén, Nyugat-Magyarországon nem alternatíva. Hogy a cégnek mi éri meg az nem kérdés, mert állami tulajdonú, ergo nem szempont. Ami fontos, hogy minél több kretén havert-rokont el tudjanak bújtatni (akik mind a nyakadon lihegnek majd) és a közbeszerzési eljárások keretében elszipókázzanak minden évben párszáz milliárdot.
2021. dec. 4. 22:39
 3/4 A kérdező kommentje:

2

"Józsi bácsi gondol egy merészet, vasárnap beír éjjel 2.20 percre a lakóhelyedtől 120 km-re. Megteheti? Persze! Meg is teszi, aztán megint és megint és megint."

Ezt tudom, hogy benne van a pakliban...

2022. márc. 6. 20:37
 4/4 A kérdező kommentje:

2

" tanfolyamon se fognak fényesre szopkodni, hanem megmutatják, ha nem tetszik valami, hogy merre van a kijárat."

Én ezzel tisztában vagyok... (40 évesen pláne)

2022. ápr. 25. 10:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!