Büntetett előítélettel letudják tenni a vagyonőri okj tanfolyamot?
Azt tudom, hogy az erkölcsit nem kapnám meg és a kártyát sem. Csak az a kérdés, hogy ettől függetlenül én még letudom tenni a tanfolyamot?
Aki ezzel képbe van és érdembe tud segíteni információval nekem, az legyen olyan kedves nagyon megköszönném
Egy idő után mentesülsz a büntetett előélet következményei alól és kaphatsz erkölcsit újra, viszont a vagyonőrökre a büntetlen előéletnél szigorúbb követelmények vonatkoznak, tehát a mentesülés után még bizonyos esetekben x évig nem lehetsz vagyonőr, attól függően, hogy miért és mennyire ítéltek el.
A mentesülést a Btk. 98-104. §-ai, a vagyonőrökkel szembeni követelményeket a 2005. évi CXXXIII. törvény 6. § szabályozza.
A tanfolyamot eltudod végezni, csak tök felesleges ha nincs igazolványod.
"JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK
– betöltött 16 életév,
– 8 osztályos végzettség,
– cselekvőképesség,
– büntetlen előélet (erkölcsit nem kell kiváltani, de csak akkor kap majd vagyonőr igazolványt a Rendőrségtől, ha a kérelmezéskor nem szerepel a bűnügyi nyilvántartásban!)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!