Milyen volt az első vezetési órátok?
Huhu szeretem az ilyen kérdéseket, viszont én is kérdeznék: Miért érdekel? Most lesz nemsokáaz első? :)
Amúgy: suli által kerestünk autós sulit, találtunk is, marha jó, Vácon vannak, Kalmár autós iskola. Mindent megbeszéltünk, minden rendben van, tökély. Váci vasútállomás előtt van egy mini forduló. egy hurok. annak a szélén állnak meg mindig az oktatós autók, oda kell menni. Elsó órán kérlek szépen anyós ülésre beültem, majd elvitt egy parkolóba az oktató. Tesztpálya hiányában csak parkolónk volt. Átültem, átbeszéltünk mindent, hogy mi hogy működik mik a szabályok (autón belül) és mehetünk. Első: Elindulás, megállás. Ez az alapja, enélkül nem lehet. Vezettem már előtte sokat, Édesapámmal erdőnkben (magánterület) földúton, tehát autót vezetni kíválóan tudtam addigra. Mondta is az otkató, hogy Ádám ügyes gyerek vagy gratu. Akkor fordulók, index helyes használata, gyors parkolás csak vonalak közé autók nélkül. egész jól ment. Utána kb fél óra múlva egyből ki a forgalomba. Lassan persze elindultunk, mentünk fölalá a városban. Marhára élveztem és meglepően jól ment, éreztem a kocsit tudtam figyelni. Szerintem nagoyn fontos, hogy valaki vezetett-e már előtte, mert ha igen sokkal jobban tud koncentrálni az útra, nem kell az autóra is figyelni. Nylíván folyamatos volt a villogás, dudálás, (haladjál már b*szomaszád megjegyzések a többiektől) meg a bevágások elém, de le kell tojni, ne érdekeljen. Aztán 2 óra letelt, visszaértünk az állomásra, leparkoltunk és ennyi volt az első óra. Utána második már lightosabb, csak cruiseolunk fölalá. Rengeteget tanultam, elsőre átmentem a vizsgán, ráadásul hiba nélkül és most örül a fejem, hogy leírhattam. :D
Ha jól tippelek most lesz az első alkalmad: hajrá, ne idegeskedj, csak nyugodtan. TE vagy a főszereplő, nem a siető dudálós fazon akinek kakilnia kell és azért siet biztos :D Jó? szóval csak határozottan semmi pánik. Pániknak helye nincs!
Nekem borzasztóan szar élmény volt az egész vezetés.
Gyakorló pályán nem is voltunk és kb dominancia harc ment az első 10-15 órán. Kb azzal volt problémázva, hogy mit nem csinálok jól, hogy fogom a kormányt, hogy tekerem stb stb.
Egy idő után feladta kb és akkor elkezdődhetett az érdemi rész, de így az első pár órának nem sok értelmét láttam és látom a mai napig.
Jó pár éve vezetek, a kormányt még mindig úgy fogom ahogy nekem tetszik és úgy is tekerem, ahogy nekem tetszik...
Élmény volt. Péntek reggel 8 órakor vett fel az oktatóm a helyi buszpályaudvar közelében. Annak az autósiskolának, ahova én jártam nem volt tanpályája, így egy félreeső használaton kívüli parkolóba mentünk. Ott helyet cseréltünk, elmondta, mi micsoda a kocsiban, stb. Aztán egy órán át ott gyakoroltunk. A fűcsomó kikerülése jobbról, majd balról, tolatás, megállás stb. Egyszer megszólalt, hogy gyerünk ki a forgalomba... Kérdeztem tőle, hogy "most"?
Azt mondta igen... Ne féljek segít majd. Aztán mindig a forgalomban mentünk már. Nekem hatalmas élmény volt, hiszen addig egy métert sem mentem a kocsinkkal sehova.
Ne izgulj... Jó lesz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!