Milyen volt az első vezetés órátok?
Az oktatóm egy állat volt!
Első óra: odajött értem a suli elé, az anyósülésen várt!
Mondta, hogy én vezetek el a rutinpályára, ami 6-7km-re volt!
Iszonyatosan izgultam!
Csak előttem volt kormány.
Rutinpályán mentünk 15 percet kb, aztán mondta, hogy hamarosan letellik a 45 perces időm, induljunk a következő tanulóért!
Nos, oda az autópyályán kellett mennem!
Rettegve mentem 100-al, a kanyarodás iszonyat furcsa volt, szinte nem is mozdítottam a kormányt, de az autó máris sávot váltott!
Folyamatosan rámszólt, hogy 130 a megengedett, ne tartsak fel senkit!
Szinte üres volt a pálya, de mindegy!
Ekkor voltam pont 17 éves, apával vezettem földutakon, de 20 felett soha nem mentem!
Ügyes gyerek vagyok, gyorsan tanulok, de nekem ez sok volt!
30 órából 12-t vezettem le, egyből vizsga, amin át is mentem!
Ez volt majdnem 2 éve!
Én a mostani módszert elképesztőnek tartom (ha nem ferdítenek a beszámolón.) Nekem az első két alkalommal csak a kuplungpedálhoz volt szabad nyúlnom a rutinpályán. Minden mást az oktató csinált. Harmadiknál már gázt, féket kezelhettem, de a csúcssebességet nem tudta mérni az óra.
A rutinvizsga után is csak nagyon csendes utcákban autóztunk, egyenrangú útkereszteződésekkel, néha egy-egy forgalmasabb út keresztezésével.
Először kimentünk egy kiserdő mellé ahol felmérte hogy mennyire tudok vezetni. Mivel fater már megtanította az alapokat, ezért könnyen ment az elindulás, kanyarodás, megfordulás, stb. Ezután mentünk a városban egy órát (kisváros) Másnap én vezettem el a rutinpályáig ami egy másik városssal arréb (20km) található.
A rutinpályán végigmentem, megmutatta mik lesznek a vizsga feladatok és utána ezt kellett gyakorolnom a rutinvizsgáig. Minden nap én vezettem el a kocsit a rutinpályáig és vissza.
Ui.: Elsőre átmentem minden vizsgán.
A parkolóban volt a találkozó, egyből a kormány elé ültem. Oktató: Vezettél már autót?
Én: Igen!
Oktató: Jó, akkor mehetünk.
Én: Hova menjünk?
Oktató: Amerre szeretnél.
Én: B.füred.
Oktató: Rendben.
Nyár kellős közepén, a 71-es úton végig :)
Füreden megálltunk kávézni, és jöttünk vissza. 7. városi vezetés után mentünk a rutinpályára gyakorolni.
# 3/5
az 1. válaszoló vagyok. Ez nem elképesztő,hanem most már nem kötelező a rutinpályán lenni annyi időt,mivel a rutinvizsga már megszűnt. És amikor én voltam tanulóvezető,akkor előtte jött be fél évvel a rendelet,miszerint nem kötelező a 10 óra a rutinpályán ( ha jól emlékszem előtte 10 volt a kötelező)
2-es, te egy mázlista vagy akkor, bárcsak én is ennyit vezethettem volna.
Nekem csak annyit engedett, hogy a városban mászkáljak össze-vissza, 30-al.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!