Minősített hegesztő tanfolyam milyen árral számoljak?
Nulla előképzettséggel szeretnék elmenni hegesztői tanfolyamra. TÜV-SÜD által kiállított EN ISO 9606-1 és EN-ISO 9606-2 minősítés lesz a tanfolyam elvégzése után. Tudom, hogy mindenkinél más, de kb mennyi pénzel és idővel számoljak mire elérem azt a szintet, hogy megszerezzem a képesítést?
Szívesen fogadok tapasztalatokat is.
Régebben Figyelt kérdések közé tettem ezt.
Értem én, hogy ez egy anonim fórum de ettől függetlenül nem kéne nettó ökörségeket beszélni mert úgyis kiderül.
Rohadt sok "fejezetét" ismerheted ennek a szakmának, ha még a minősítési rendszert sem ismered.
Ez így megy évtizedek óta, mindenki a TÜV minősítést keresi. Menj fel egy állásportálra egyből kiderül. Szóval igen évtizedekkel maradtál le, már ha közöd volt ehez valaha is.
Szakmunkás bizonyítvánnyal mehetsz gyárba dolgozni a kutyának nem fogsz kelleni.
A minősített hegesztő a betanított munkástól rohadt messze van, röntgennel vizsgálják a varratot könyörgöm. Azt lehegeszteni nem 2 napos dolog, ha folyamatosan jársz tanfolyamra akkor is hónapok mire azt a szintet eléred.
A "házon belüli" minősítés sosem volt egy hivatalos dolog. Az csak arra jó, hogy a cég elvárásainak megfelelsz-e. Persze, hogy az máshol nem ér semmit. Nem összekeverendő a német TÜV minősítéssel!!!!!
Szépen próbálsz félrebeszélni.
Az a probléma, hogy egész eddig nem erről volt szó és te sem ezt írtad.
Szimplán nettó ökörségeket beszéltél a minősítő vizsgáról utána meg nekiálltál személyeskedni. Meg lehurrogni valakit azon kevesek közül akiket érdekel ez a szakma.
"......a szakma meg fedné mindet."
Nem tudom találkoztál-e már személyesen a szakoktatásnak csúfolt magyar förmedvénnyel. Azok a srácok akik kijárják a 3 éves szakmunkás vagy az 5 éves technikusit lópélót sem tudnak.
Nem az ő hibájuk, elvan cseszve az egész oktatási rendszer. 2023-ban még lánghegesztést oktatnak az idő 99 százalékában azért mert pl. az AWI-zás drágább lenne az iskolának. Nulla használható piacképes tudással szabadulnak az iskolából a gyerekek.
Szóval az aki eljár egy önköltséges fizetős tanfolyamra, mert érdekli az ezerszer többet tudhat a szakmáról mint az aki kiseggel 3 évet valamelyik állami suliban ahol már tanár sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!