Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Minősített hegesztő tanfolyam...

Minősített hegesztő tanfolyam milyen árral számoljak?

Figyelt kérdés

Nulla előképzettséggel szeretnék elmenni hegesztői tanfolyamra. TÜV-SÜD által kiállított EN ISO 9606-1 és EN-ISO 9606-2 minősítés lesz a tanfolyam elvégzése után. Tudom, hogy mindenkinél más, de kb mennyi pénzel és idővel számoljak mire elérem azt a szintet, hogy megszerezzem a képesítést?

Szívesen fogadok tapasztalatokat is.

2021. jún. 13. 13:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%

Munkanélkülik,keresztül szinte ingyenes,amúgy 6-hónap lesz a többi rajtad múlik .

Teljesen,nem értem ezt a minősítést ? Mert ez egy forrasztásra ad minősítést ?

2021. jún. 13. 14:02
 2/16 A kérdező kommentje:

Így hirdetik a tanfolyamot.

[link]

Vagy akkor ez nem megfelelő?

2021. jún. 13. 14:33
 3/16 anonim ***** válasza:

Ebben az a csavar, hogy a minősítés szakmára épül, tehát bele a vakvilágba nem fogsz minősítést kapni, mert te ügyes vagy. A leírás ezt nem említi, hanem láthatatlanul becsomagolja a szintfelmérős rizsába. Ha valaha is szeretnél minősített hegesztő lenni, de nem tartasz sehol, akkor először is hegesztő szakmát kellene szerezned, aztán ha nem akarsz nagyon sok pénzt kidobni a választott minősítés(-ek) megszerzésére, akkor egy-két év gyakorlat keményebb helyen a választott eljárásoddal igen ajánlott, mielőtt egyáltalán belevágsz. Néhányszázezerből kijön, nagyon hely- és emberfüggő.

Azt se kötik az orrodra, hogy minősítésből van kismillió. Gyakorlatilag tetszőleges értelmezhető kombináció ebből a táblázatból: [link]

2021. jún. 13. 22:23
 4/16 A kérdező kommentje:

Már ne is haragudj, de ez biztos nem igaz. Több emberrel is beszéltem akik tanfolyam keretein belül ismerkedtek meg ezzel a munkával. Ő nekik sincs meg a szakmájuk, bejártak a tanfolyamra majd tettek egy TÜV-ös minősítést. És így dolgoznak, álláshirdetéseknél is sok helyen nem kérnek "szakmát", hanem a minősítésre kíváncsiak. Apámnak is van minősítése, pedig a hivatalos szakmája az víz-gáz fűtésszerelő, neki sincs hegesztő szakmája.

A jelentkezési feltételeknél sincs (semelyik iskolánál) ott a szakmai végzettség.

2021. jún. 13. 22:50
 5/16 anonim ***** válasza:

Állj. Az két külön dolog, hogy törvényesen mi lehetséges ma Magyarországon és hogy hogy lenne célszerű és ésszerű. Gondolom többnyire akik nyolc osztályra leraknak egy minősítő vizsgát, azok vagy addig is ugyanott, ugyanúgy, ugyanazt csinálták tkp betanított munkában, amit a minősítéssel, csak így már a felelősség is az övék a nevetséges bér mellé, vagy tényleg őstehetségek, autodidakták és tudják is, amit jó pénzért várnak tőlük.

Azt nem tudom, hogy hivatalosan az ismerőseid kaptak-e a semmire hegesztő okj papírt, vagy egyenesen a Fidesz könnyítette meg a szakképzett munkaerő képzését ezzel a kis tollsuhintással, de a lényeget nem érinti: ha nem tudod, hogy mi történik a hőhatásövezetekben külön-külön, ahogy hűl a varrat és ha nem tudod, milyen jelölésű elektródát keress a nagy fagyokban is jól terhelhető varrataid készítésére, akkor neked lehetséges, hogy nagyon ráfizetéses lesz belemenni olyanokba, amikhez tényleg szükséges lenne a minősítés. Ilyen egyfeladatos droidoknak persze, hogy megoldják, nagyon jól néz az ki a cég marketinganyagaiban, hogy minden hegesztőjük tüv minősített meg ami csak kell. Legalább nem ugrándoznak külföldre vele évekre, mivel ahhoz nevetségesen kevés a tudásuk is és a gyakorlatuk is a szűk feladatkörükön túli világban.

2021. jún. 13. 23:08
 6/16 A kérdező kommentje:

Nah, így majdnem két év elteltével jelentem, hogy megvan a hegesztői minősítésem.

Ha valaki olvasná vegye semmisnek a 3/5 válaszban írtakat, nettó fa**ágokat beszélt a válaszoló.

Ha valakit érdekelne írjon nyugodtan elmondom mostmár én is szívesen.

2023. máj. 31. 17:02
 7/16 anonim ***** válasza:
Remek szakbarbár lettél, gratulálok.
2023. máj. 31. 17:43
 8/16 A kérdező kommentje:

Fáj, hogy kiderült nettó f**ágokat beszélsz mi? Nem lettem szakbarbár. Röntgenezték az általam elkészített vizsgadarabot ott nincs elrejthető hiba. Külön dicsérettel sikerült a vizsga :D

Melóhelyen megvannak velem elégedve. Csak eszembe jutott ez a kérdés és, hogy mit is írtak itt az agyhalottak szóval jeleztem hátha valakinek segít (ha már nekem nem).

2023. jún. 1. 21:06
 9/16 anonim ***** válasza:
Betanított vagy, nincs elég szakmai rálátásod hétköznapi feladatokra se. De azért csak hülyézd azt, aki veled ellentétben tudja azokat a fejezeteit a szakmájának, amikről te nem is hallottál, mert gyártórobot vizsgához nem kellett.
2023. jún. 2. 06:02
 10/16 A kérdező kommentje:

"Ebben az a csavar, hogy a minősítés szakmára épül, tehát bele a vakvilágba nem fogsz minősítést kapni"

Ezzel leírtad, hogy mennyire is vagy otthon a szakmában. Végülis csak sok ezren dolgoznak így

Alapvető dolgokkal sem vagy tisztában, de jó magyarhoz képest okoskodsz🤣🤣

2023. jún. 2. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!