Forgalmi vizsgáról kérdezhetek pár dolgot?
Hülyeség lenne egyesével kiírni külön külön, de nagyon rövid kérdések:
1. vizsgán az oktatóm ott fog ülni az autóban? Vagy csak a vizsgabiztos és egy másik ember?
2. forgalmi vizsgán beszélhetek a vizsgabiztossal? vagy akárkivel? Vagy mindent némán magamtól kell megoldanom, nem lehet mondani, hogy még megvárom ,hogy kikanyarodjon, vagy még javítok ezen stb.
3. önszántamból csinálhatok irányváltoztatást?
egyelőre ennyi jutott eszembe, és sajnos olyan oktatóm van, aki mellett elég stresszes a tanlás és nehéz vele megértetni magamat. Ezeket a kérdéseket nem lehet normélisan feltenni neki.. nem is ad rá értelmes választ :(
Ezt az oktatódtól is megkérdezhetted volna.
Amúgy olyan, mint előtte akármelyik vezetés. Az oktatód mondja mit csinálj, a vizsgabiztos meg hátulról figyel.
1. Az oktató az anyósülésen, a vizsgabiztos hátul fog ülni, és az oktatótól fogod az instrukciókat kapni. Kb. olyan lesz, mintha a GPS mondaná, hogy merre menj. Ha pedig feladatot kell csinálni, akkor azt időben közli (például: "Most keressünk egy megfelelő parkolóhelyet a párhuzamos parkoláshoz.", már ha azt húzod).
2. Ha olyan a vizsgabiztos, akkor lehet vele beszélgetni, de a saját tetteidet nem kell narrálnod. Ha esetleg rákérdez, hogy mit miért (nem) csinálsz, akkor lehet mondani, hogy úgy látod, hogy a helyzet úgy indokolja, hogy úgy csináld, de valószínűleg ilyen interakció nem lesz; tudja azt magától, ránézésre megmondja, hogy te azt tudod vagy nem tudod, vagy csak nem vagy biztos a dolgodban.
3. Teljesen értelmetlen a kérdés. Önszántadból csinálod mindig, elvégre te fogod a kormányt.
A lényeg, hogy betartsd a KRESZ-szabályokat, figyelj oda, hogy ne menj neki senkinek/semminek, és nem lesz gond.
Amin nagyon szeretnek buktatni, hogy amikor egyirányú utcában haladsz, akkor kanyarodás előtt BALSZÉLRE kell húzódnod, nem középről kanyarodsz, ahogy szoktad. Meg az indexhasználatért.
Leírom, nálam hogy ment.
1- Vizsgán az oktató ült az anyósölésben mellettem, a vizsgabiztos mögötte.
2- Nem fogsz beszéli, mert annyira fogsz figyelni az útra, és ha van lámpalázad, örülsz ha senki nem szól hozzád. AMőgy meg felesleges mondani, hogy "megvárom a fordot, hogy kikanyarodjon" mert ez nem érdekli a vizsgabiztost. Nem kell minden egyes mozzanatot kommentelned. Azt se kell mondani, hogy " ezen javítok".. Lehet nem lesz lehetőséges korrigálni, javítani.
3- Nem. Jobban mondva csak akkor ha a helyzet miatt muszáj változtatni.
Amúgy nálam így zajlott.
Megjelent a vizsgabiztos, aki míg beszélgetett az oktatómmal, én (oktatóm előre betanított rá ott pár perce) addig ellenőriztem az autót. Ellenőrizni kellett a kerekeket, az index világítást, és a világítást, hogy rendesen működnek. A vizsgabiztos persze figyelt, majd bemutatkozott, elmondta ki ő. Megkérdezte, hogy alkohol vagy gyógyszerbefolyása alatt állok-e ( nem) Elmondta, hogy van 5 "tétel" ( ami 5 darab kártya volt megszámozva) Kérte, hogy válasszak egy kártyát. Választottam. Elmondta, hogy "mit húztam ki". Nekem benne volt egy y-on fordulás, és parkolóba tolatással beparkolni 2 kocsi közé. Sikeres vizsgát kívánt. Beültünk a kocsiba, biztonsági öv, tükrök beállítása után mielőtt elindultam volna a telephelyről mondanom kellett a vizsgabiztosnak, hogy mielőtt elindulnák a féket ellenőrzöm. Ami abból állt, hogy elindultam lassan, és fékeznem kellett. ( oktató utasítása szerint jártam el) Fékellenőrzés után mentem ki a forgalomba. Ahogy haladtam úgy mondta, hogy
- a következő utcán, kérem forduljon jobbra
- kérem, hogy menjen a következő parkolóba be..
stb
Maga a forgalmi vizsga onnantól számítva, hogy a vizsgabiztos megjelent ( én akkor ellenőriztem a kocsit) a végéig 1 órás. Ha az elejét leszámítjuk akkor maga a vezetős olyan 45 perc.
Mielőtt még vizsgáztam, az oktató mondta, hogy ha olyat hibázok ami egyből bukás akkor ott helyben megkell állni ahol lehet, és ő viszi vissza a telephelyre a kocsit. AKkor buktam. Ha magam viszem vissza, hogy nagy az esély, hogy sikerült.
1 hibaponttal elsőre sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!