Kérdezhetek? Mi kerül 144 ezer forintba egy fotósuli tanfolyamon?
Ha digitális gépet akarsz használni, akkor két lehetőség van: kompakt vagy bridge gépet van, aminél nincs sok manuális lehetőség, így a képzés sem segítene sokat, tanulni sem tudnál mit (illetve tanulni igen, csak nem tudod min kipróbálni).
A tükrös gép az alap, amit kb. annyiért vehetsz mint a tanfolyam. Ha ilyened van, de nem tudod használni, a neten rengeteg oldal van, sokan képpel és videóval, ábrákkal is magyaráznak, kizárt hogy nem tudod felfogni vagy megérteni, ingyen. Ha ahhoz puding vagy, a szakma kifejezéseivel beszélő tanárt sem tudnád követni.
Ha csak egy sima tanfolyam papír nélkül, akkor tényleg nem éri meg rá jelentkezni, csak ha feleslegesen van pénzed, mert ugyanazt a tudásanyagot közli a tanár, amit a neten is már elérsz.
Ha OKJ és államilag elismert bizonyítványt ad, azzal munkát is tudsz keresni vagy egyéni vállalkozóként dolgozni, ahhoz képest pedig megéri az árát, mert 200-250e forint alatt nem szoktak ilyen képzést indítani.
Fölöttem lévő elmondott mindent. Nekem kompakt gépem van (valóban nem bridge), és van rajta manuális beállítás záridőre, blendére, tudom állítani a fényérzékenységet, a fehéregyensúlyt, a fókuszt (bár ilyen gyatra mélységélességgel igazából semmmit nem tesz), a fénymérés módját, stb. és pár hónap alatt megtanultam sok mindent, kiaknáztam a lehetőségeket. Igazából már mielőtt megvettem a gépet, tisztában voltam a fogalmakkal, hogy ne hülyeként kezdjek hozzá. Csak foglalkozz vele elég időt.
Én is pl. tettem fel itt GYIKen ezzel kapcsolatban 2 vagy 3 kérdést, ha elakadtam. De eszméletlen mennyiségű oktatóanyag van az interneten :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!