Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Magyarországon lenne igény...

Magyarországon lenne igény portugál nyelviskolára? Lenne itt valaki aki szeretne portugálul tanulni?

Figyelt kérdés
Ahogy észrevettem Mo-n nincsenek portugál nyelviskolák és kevés a lehetőség a nyelv tanulására.

2019. júl. 11. 03:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképpen szeretnék, egyetemen tanultam is nagyon picit, de csak szaknyelv volt, így nem különösebben fogom tudni hasznosítani. De mindenképpen szeretnék foglalkozni még vele és egy stabil, jó tudást szerezni. Nagyon tetszett, jó volt tanulni.
2019. júl. 11. 07:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lenne. Egyetemen elég sokan jelentkeznek portugàlra, viszont nehéz bent maradni. És gondolom rajtuk kívül is vannak olyanok akik szeretnének tanulni, de mondjuk nem az egyetemen.
2019. júl. 11. 07:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Külön portugál nyelviskolák szerintem nem véletlenül nincsenek. Nagyon-nagyon kevés ember van, akinek konkrét érdeke lenne, hogy ezt a nyelvet megtanulja. Sem Brazília, sem Portugália nincs benne a legjelentősebb 30 külkereskedelmi partnerünk körében, Portugáliába pedig évente kevesebb, mint 10 ezer magyar ember utazik ki, szemben mondjuk az olaszországi 400 ezerrel. Egyszóval a portugál államnyelvű országokhoz sem a kereskedelem, sem a turizmus szempontjából nincs túl sok közünk. Nem véletlen, hogy portugál szakra évente nagyjából tucatnyian jelentkeznek a hazai egyetemeken, pedig semmi akadálya nem volna a nagyobb érdeklődésnek. Szerintem önálló portugál nyelviskolának nincs életképessége Magyarországon. Nagyobb nyelviskolák tudnak csak egy-egy portugál nyelvtanfolyamot elindítani a kínálatuk részeként, s ez ki is elégíti a jelenlegi keresletet.
2019. júl. 11. 07:55
 4/7 anonim ***** válasza:

Rákerestem a legnagyobb álláskereső portálon.

Budapestet írtam be, semmi más szűrő.

Nyelvek szerint az álláshirdetések száma:

portugál: 7 db.

Hasonló volumenben keresnek: svéd, norvég, dán, román nyelvet beszélőt.

Ezzel szemben:

angol 3000

német 300

francia 70

olasz 50

spanyol 30

orosz 10

Úgy gondolom, hogy nem túl keresett nyelv, ha a munka világában akarja valaki hasznosítani, bár azon a pár helyen, ahol portugálul beszélőt keresnek, ott biztos nagyon megbecsülnék.

Összességében nem hinném, hogy lenne igény a nyelviskolára, mert országos szinten olyan kevés ember akar portugálul tanulni, hogy nem érné meg egy adott városban nyelvsuliban indítani, mert úgysem jön oda távolabbi településen élő ember tanulni.

Skype-on vagy hasonló web-es oldalon viszont biztos jó lenne, de azt inkább magántanárok szoktak csinálni, nem nyelviskolák.

Ha csak a nyelvtanulás öröme a lényeg, akkor meg miért ne? Vagy ha az ország érdekel és szeretnél turistaként kicsit portugálul is kommunikálni. De akkor biztos lehet könyvből meg online videókból is tanulni, esetleg magántanárt keresni.

2019. júl. 12. 17:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Most csinálom majd a Camões Intézetes felsőfokút portugálból. Csak nem te is?:)
2019. júl. 12. 18:59
 6/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a kommenteket!

5-ösnek: Én Celpe-Bras nyelvvizsgát csinálok, ami csak a brazíliai portugálra fókuszál

2019. júl. 12. 20:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Boa sorte! :) Depois de teres escrito o exame, podias deixar-nos uma breve descrição! Honestamente, nunca ouvi falar deste exame... Já estou com muito interesse!! É difícil?
2019. júl. 12. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!