Magyarországon lenne igény portugál nyelviskolára? Lenne itt valaki aki szeretne portugálul tanulni?
Rákerestem a legnagyobb álláskereső portálon.
Budapestet írtam be, semmi más szűrő.
Nyelvek szerint az álláshirdetések száma:
portugál: 7 db.
Hasonló volumenben keresnek: svéd, norvég, dán, román nyelvet beszélőt.
Ezzel szemben:
angol 3000
német 300
francia 70
olasz 50
spanyol 30
orosz 10
Úgy gondolom, hogy nem túl keresett nyelv, ha a munka világában akarja valaki hasznosítani, bár azon a pár helyen, ahol portugálul beszélőt keresnek, ott biztos nagyon megbecsülnék.
Összességében nem hinném, hogy lenne igény a nyelviskolára, mert országos szinten olyan kevés ember akar portugálul tanulni, hogy nem érné meg egy adott városban nyelvsuliban indítani, mert úgysem jön oda távolabbi településen élő ember tanulni.
Skype-on vagy hasonló web-es oldalon viszont biztos jó lenne, de azt inkább magántanárok szoktak csinálni, nem nyelviskolák.
Ha csak a nyelvtanulás öröme a lényeg, akkor meg miért ne? Vagy ha az ország érdekel és szeretnél turistaként kicsit portugálul is kommunikálni. De akkor biztos lehet könyvből meg online videókból is tanulni, esetleg magántanárt keresni.
köszönöm a kommenteket!
5-ösnek: Én Celpe-Bras nyelvvizsgát csinálok, ami csak a brazíliai portugálra fókuszál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!