Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Műszaki szaknyelvre mekkora...

Műszaki szaknyelvre mekkora az igény?

Figyelt kérdés
Angol
2019. ápr. 8. 12:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A műszaki szaknyelvre nagy igény van, hiszen annak segítségével tudják megértetni magukat a műszaki szakik.

.

Ha viszont műszaki szaknyelvel tolmácsoló valakire érted a kérdést, a szaknyelvű tolmácsokra/fordítókre már jóval kisebb igény van.

2019. ápr. 8. 13:34
 2/13 A kérdező kommentje:
Műszaki angol szaknyelv oktatására mekkora az igény, úgy értem.
2019. ápr. 8. 13:58
 3/13 anonim ***** válasza:
Létezik ilyen széles kategória? Én például elektromos téren energiás vagyok, de ahol én dolgoztam, ott volt tervező, üzemeltető, védelmes, satöbbi munkakör, ezeknek a szakmai szókincse is már három halmaz volt (közös tartománnyal), melyekkel a nem tulajdonos másik kettő csak úgy nagyjából volt tisztában - miközben iskolában ugyanott végeztek.
2019. ápr. 9. 10:14
 4/13 A kérdező kommentje:

Számomra ami ide tartozik:

- Méréstechnológia

- Anyagok

- Gyártástechnológia

- Mechanika

- Energetika

- Folyadékok

- Motorizáció

- Elektromosságtan

Mindegyik alterületből lehet tanulni egy kicsit, általánosságban, a főbb dolgokat, és így jön össze a professional language: engineering.

2019. ápr. 9. 22:08
 5/13 anonim ***** válasza:

Az én véleményem az, hogy erre nem lesz nagy kereslet. Az átlag mérnök az elején tanul alapfokon mechanikát és áramlástant a villamosságtannal együtt. Később specializálódik, és akkor jönne az igény a (külföldi) szakirodalomra. Pont a széles és hosszú helyett a mély.

De látom, hogy nem vagy vevő erre (előbb is ezt mondtam :D ).

2019. ápr. 9. 23:07
 6/13 A kérdező kommentje:

Mert a jogi szaknyelvre ezt nem lehet rámondani?

Ott is van polgári jog, családjog, nemzetközi jog, cégjog, büntetőjogról ne is beszéljünk.

Vagy akkor már gazdasági szaknyelvben nincs mikro / makroökonómia, könyvelés, adóismeretek, számvitel?

Mégis gazdasági szaknyelvnek nevezzük az egészet.

Vagy akkor már orvosi szaknyelv esetén belgyógyászat / genetika / immunológia / reumatológia / urológia / ortopédia, stb?

Ennyi erőből mindegyik szaknyelvre el lehet ugyanezt mondani.

2019. ápr. 10. 07:34
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem tudtam, hogy ez nem valódi kérdés volt, hanem egy keresztes hadjárat bevezetője. :) A különbség kettőnk között az, hogy engem nem tudsz meggyőzni, én viszont nem kívánlak meggyőzni téged. Tégy, ahogy jónak látsz, aztán 10 év múlva írd meg, hogy jó döntés volt-e.

Vannak régi műegyetemi jegyzeteim meg a Glendinning-féle oxfordiak, azk sem ilyen átfogóak (bár Glendinningből éppenvan külön gépészmérnöki és külön villamosmérnöki, meg egy harmadik kötet, ami mindkettőnek szól). Talán nem véletlenül, de lehet, hogy elhibázott koncepcó alapján.

2019. ápr. 10. 08:58
 8/13 A kérdező kommentje:

Vannak szaknyelvkönyvek, Oxfordi meg Cambridzsi.

Elég azokat betanulni C1-ig oszt jó az.

Íme:

[link]

2019. ápr. 10. 09:25
 9/13 anonim ***** válasza:
Hadd kérdezzem már meg barátilag, ebből az "oszt jó az"-ból következőlegesen, hogy te most megsértődtél azon, mert nekem más a véleményem?
2019. ápr. 10. 10:59
 10/13 A kérdező kommentje:
nem, csak így fejeztem ki magam, mert így esett jól.
2019. ápr. 10. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!