Hány évesen tettétek le az angol középfokú nyelvvizssgát?
Figyelt kérdés
Hány évesek voltatok? Hány éve tanultatok angolt a suliban/jártatok tanárhoz? Mindenképp ajánlott tanárhoz járni előtte?2019. júl. 8. 22:38
21/23 anonim válasza:
B2-t 16 évesen, második évem volt a gimiben. Általános iskola első osztálya óta tanultam angolt, de soha nem volt olyan igazán jó tanárom, így a nyelvtant a mai napig érzésből mondom főleg. Középiskolában nem az első nyelvem volt az angol, nem is volt sok óránk, se jó tanárunk. Különórára soha nem jártam, a középfokú előtt még nem is készültem külön egyedül se, nagyon simán lett meg. Amit én tanácsolok, hogy nézz mindent angolul, először magyar majd angol felirattal. Olvass angolul. Amit nem értesz fordítsd le, idővel rád ragad. Beszélj hangosan angolul. Középfokúra bőven elég. Sokan esküsznek a magántanárra, de ha van nyelvérzéked felesleges, főleg B2-re, de persze nem lebeszélni szeretnélek. Én felsőfokúra is tanár nélkül készültem, kikölcsönöztem az ECL gyakorló könyvet, abból csinálgattam feladatokat azért. 19 évesen lett meg. Összehasonlítás, hogy mondjuk az öcsémnek már 15 évesen a C1 is megvolt, ő se járt soha külön tanárhoz, de brutáljó gimis angoltanárja van. 1000 kérdés 1000 válasz könyv is nagyon hasznos, rengeteg oktató anyag van a neten, ha úgy érzed egyedül is képes vagy rá akkor kár fizetni.
22/23 anonim válasza:
15 évesen, gimi második évében tettem le úgy, hogy különtanárhoz is jártam mert az iskolai oktatás nem volt elég. Általánosban is angolt tanultam, de képzeleted, hogy annak mennyire volt értelme. Három hónapra rá meglett a felsőfokú is.
23/23 anonim válasza:
28 évesen, bár megbuktam a középfokú angol nyelvvizsgán, kétszer mentem egymás után. Remélem harmadjára sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!