Középfokú angol nyelvvizsgára készülés otthon?
Jövő tanév végén szeretnék nyelvvizsgázni. Mivel most sok időm van, úgy gondoltam, amennyit tudok tanulok itthon, úgyis hasznát fogom venni.
Először a szókincsemet szeretném fejleszteni. Szerintetek miket tanuljak meg? A szavak tanulásán kívül mit tanuljak még?
Előre is köszönöm a segítséget!
Nekem saját tapasztalat: ne konkrét szavakat tanulj. A nyelvtant átnézheted, bár őszintén nekem soha nem ment annyira jól a nyelvtan használata,levélírásnál is max 4-5 igeidőt használtam nyelvvizsgán és nem is vontak le érte pontot (érettségin se😊) szóval nem kell túlcifrázni.
Magát a nyelv megértését angol nyelvű filmek, sorozatok nézésével sikerült elsajátítani. Sokat tanulhatsz így a kiejtésből is.
Én ezek mellett a nyelvvizsga feladatsorait csináltam meg, sokat fejlődtem velük, hiszen a lényeg hogy az adott nyelvvizsga típusfeladataiba belerázódj.
Szóbelire nem készültem, így utólag durva is, hogy átmentem és hogy mekkora szerencsém volt hogy jó témát kaptam:DD a témaköröknek neten utána nézhetsz, aztán olvasgathatsz róluk, hogy egyes dolgoknál miről érdemes beszélni.
Én tavaly nyáron készültem, szeptember végén mentem a vizsgára, meglett😊
Remélem segítettem!
Köszönöm a segítséget! :)
Filmeket,sorozatokat felirattal nézek mindig. Ha nem lenne felirat, nem értenék szinte semmit.
Azt még nem tudom, hogy milyen fajtát szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!