Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Helyesek ez a mondatok?

Helyesek ez a mondatok?

Figyelt kérdés

A bemutatkozásról írnék, általánosságban. Erre gondoltam:

My name is XY. I'm 22 years old. I'm a student. I live in XY, with my family. My family stands 5 person. We all live together. I've got an older brother and younger sister. My brother's name is XY. He is 27 years old. He work in family business. My sister's name is XY. She is 17 years old. She is a student. She goes to high school. My father's name XY. He is 50 years old. He is businessman. My mother's name XY. She is 48 years old. She is housewife.

2019. júl. 7. 18:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy írnám, hogy: Our family has five members.

He works in the family business.

He is a businessman.

She is a houswife.

2019. júl. 7. 18:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

I live in XY with my family. - nem kell vessző.

My family stands 5 person. - Ez a mondat így helytelen, én inkább azt mondanám, hogy there are 5 of us in my family.

I've got an older brother and A younger sister. - a sister elé is kell névelő.

My brothers name is xy. - a birtkos 's' elé nem kell aposztróf.

He workS in the family business. - E/3 kell az s az ige mögé.

He is A business man. - névelő. Meg a housewifeos mondatnál is.

2019. júl. 7. 18:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a javításokat!
2019. júl. 7. 18:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyetértek az előttem írókkal, azonban a "birtokos elé nem kell aposztróf" dolgot nem tudom hová tenni, elképzelni sem tudom, mire gondolhatott, aki írta. Ha simán áll az "s" betű, akkor az csak többesszámot jelent. Egyszerűbb, ha úgy írod, hogy "He's called..." és "She's called..." vagy "His name is..." és "Her name is...".

2019. júl. 7. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!