Angol alapfokhoz (A2) milyen nyelvtani részek kellenek?
Szerintem attól is függ, milyen típusú nyelvvizsgára mész. Én origo-n voltam. Igazából semmi bonyolult nyelvtan nem kellett, én pl. nem is tudtam az összes igeidőt. Egyszerű és folyamatos jelennel, befejezett jelennel elboldogultam. Ezen kívül még egyszerű múlt meg a jövő idők közül az egyszerű jövő idő, meg a going to volt amit tudtam. Írásbelin volt két szöveg amihez kérdések voltak, de ott nem volt se passzív mondat, se műveltetés, simán le lehetett fordítani egyszerű szövegek voltak. A levélírás az már nehezebben ment nekem, mert írásbelire úgy mentem, hogy nyelvtanból nem tudtam sokat, nehezen ment az, hogy magamtól fogalmazzak meg mondatokat(vagyis hogy helyesek legyenek)így a levelem is nagyon egyszerű szövegű lett, azt hiszem a legbonyolultabb egy if-es mondat volt benne.
A szóbelin meg simán megéltem a fent említett igeidőkből, a képnél csak annyit mondtam h mit látok rajta, igazából a szóbelin te döntöd el, milyen nyelvtani szabályokat használsz fel, tehát ha a feltételes mód nem megy, akkor nem kezdesz bele olyan mondatba, amiben ezt kell használni. Amikor kérdéseket tettek fel, sokszor kezdtem az I would like-kal a mondatot, ez után tudni kell hogy ,,to" jön az ige elé, vagy ha szeretsz vmit, akkor a like után -ing-et kap az ige. Tényleg csak a legegyszerűbb dolgokat tanuld meg, de azokat tökéletesen. Annyi elég. A lényeg h folyamatosan beszélj. Nekem elsőre meglett.De én csak az origo-ról tudok nyilatkozni, a többi típusnak nyilván más követelményrendszere van.
Az első válaszolónak is igaza van, inkább középfokra menj, bár abból az origo-t nem ajánlják, mert nagyon nyelvtanközpontú. Középfokra meg minden nyelvtan kell, az összes igeidő stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!