Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német nyelvvizsgához milyen...

Német nyelvvizsgához milyen könyveket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Általános és középiskolában is tanultam németet, viszont kicsitlogikátlannak tartottam (pl nyelvtan) így gimiben az amgol kapta a prioritást.

Most azonban szeretnék nyelvvizsgázni. Nem azonnal nyilván, hanem az alapoktól újraépítve. Azoo megvannak még, ha elég kopottan is.

Ehhez kapcsolódóan kérdeznék nagy német szakértőket, milyen könyveket ajánlanátok? Kis jóindulattal a2 közepe, de inkább egy erős a1-a2 eleje. Tudom, hülyén hangzik 🤷🏻‍♂️ de kb ezen a szinten van a tudásom.

Szóval, ha ismertek olyan könyveket, amik nem bonyolítják túl a nylevtant (és semmi mást sem), akkor ne tartsátok magatokban.

2019. máj. 31. 13:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Én nem vettem semmilyen könyveket, a felkészülés azon alapult, hogy tisztáztam a nyelvtanokat és egy füzetet teleírtam a névelőktől a passzívig minden nyelvtannal pontosan és részletesen, ezzel már fel is elevenítettem mindent.

+ sok német oldalt olvastam, filmeket néztem és magamban beszéltem németül alaposan átgondolva a nyelvtani meneteket :) a füzet már nincs meg, de ha kell nyelvtanban segítség, szívesen magyarázok (privát)

2019. jún. 2. 15:24
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Ezt gyakorlom jelenleg is, hogy magamban megfogalmazok egy-egy szituációt vagy hasonló helyzetet (akár prezentációt is). Csak egyelőre angolul.

Viszont a nyelvtanos rész egy nagyon jó tipp, kipróbálom😉. Nem vagyok megrögzött híve a könyvnek, csak a feladatok, hallott szöveg miatt szeretnék valamit. Mert a film része már egy stabil tudást feltételez nálam (pl angol is így volt).

Na de köszönöm még egyszer, és ha úgy alakul lehet, hogy igénybe veszem a segítséged.

2019. jún. 2. 21:07
 3/3 anonim ***** válasza:
Szívesen :)
2019. jún. 3. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!