Felsőfokú angol nyelvvizsgához otthon megtanulni alapszintről?
- Lehetséges-e?
- Ti hogy, milyen módszerrel tanultatok? (könyv, angol nyelvű Tv csatorna, stb)
- Időben ez mikorra lenne elérhető?
- Van itt, akinek ez sikerült?
Soha senkivel sem találkoztam még akinek sikerült volna, pedig szó szerint több száz embert ismerek ilyen-olyan angol nyelvtudáshoz.
A probléma, hogy már az egy bizonyos szint (ami amúgy nem is túl magas), a kommunikáció a fejlődés motorja nem pedig a nyelvtankönyvek. Vagyis ha nem tudsz sokszor hosszú ideig beszélgetni másokkal, akkor nem is mész előre.
Habár nem tartom kizártnak, hogy volt már ember a világtörénelemben akinek ez sikerült de azért ne fogadj nagy összegben, hogy te is ilyen kivétel leszel.
5: Van már egy régi, alapfokú nyelvvizsgám, tehát azért nem 0-áról indulok.
Igazából az idő sem sürget, mert most kezdek majd egy 2. diplomát, tehát van 5 évem, hogy letegyem a felsőfokút.
"1: ÉS akkor mi a megoldás, ha otthoni tanulással eljut valaki egy szintre, akkor utána hogyan tovább?"
Az, hogy a legelejétől kezdve kommunikálsz. Az, hogy sokmindent megértesz a CNN-ből az még nem egy túl nagy fegyvertény ha nem tudsz beszélni. Ez az a rész ami otthon nem fog menni. Olyan mint otthon a szobában úszni tanulni. Lehetsz nagyon jó a kéz és lábmunkád, meg elméletben tudhatsz mindent arról, hogy kell a medence végén fordulni de úszni nem tudsz.
Ha már tanultál valahol, akkor azt tudod fejleszteni otthon. Ha tök nulláról kezded, akkor nem, hiszen nem lesz kontroll, hogy helyes-e vagy nem a nyelvtan, jó-e a kiejtésed vagy sem.
Ne egy módszert használja, hanem mindent. Ha nyelvvizsga a cél, akkor az adott nyelvvizsga felkészítő anyagát vedd meg és azt gyakorold.
Én középfokról akarok felsőfokra lépni angolból. Nem fogok se tanárhoz, se tanfolyamra járni.
Olaszt elkezdtem a nulláról és ott kellett külső segítség, hiszen semmit sem tudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!