Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha lemondom az angolórát...

Ha lemondom az angolórát aznap, fizetnem kell, forditva nem működik?

Figyelt kérdés

Angolra járok magántanárhoz, alkalmanként fizetek.

2 hete aznap szóltam neki, hogy közbejött valami, nem tudok este menni. Fölajánlottam, hogy mivel aznap mondom le, kifizetem a teljes összeget, mintha mentem volna, a rendelkezésreállása miatt. Elfogadta.

Azóta mentem, mindig alkalmanként fizettem.

Ma felhivott, hogy ma neki nem lenne jó, pedig mára is beszéltünk meg angolórát. A mai napot töröltük, megyek majd legközelebb.

A kérdésem az, hogy ilyenkor nem kéne neki fizetni egy alkalmat, vagy másképpen fogalmazva a következő alkalmat ingyen csinálnia? Mondjuk ez kicsit furcsán hangzik, de az igazságérzetem azt diktálja, hogy ha én mondom le aznap, akkor fizetek neki 1 alkalmi dijat. Ha ez forditva történik, akkor ő adjon nekem 1 alkalmi dijat (vagy a következő legyen ingyen). Szerintem ennek oda-vissza kéne működnie, nem?

2019. máj. 1. 20:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt egy személyi edzőm, aki állandóan variálta az időpontomat, de ha én lemondtam 24 órán belül, akkor persze perkáljak. Ott is hagytam. Nem azt vártam, hogy ő fizessen nekem, ez hülyeség is lenne, de ha már én elnézem neki a variálgatásait, legalább cserébe ne kérjen pénzt, amikor én nagy ritkán lemondom. Vagy ne a teljes összeget számolja fel.
2019. máj. 2. 14:49
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha előre nem beszéltétek meg akkor nem lehet elvárni a tanártól hogy fizesse ki, más kérdés hogy lehet így korrektebb lenne. De azért nem ugyanaz a helyzet mintha ő kérte volna az előző esetnél hogy fizesd ki az órát, lehet neki ez meg sem fordult a fejében.
2019. máj. 2. 15:05
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

"Minimum 24 ora lemondas oda-vissza."

Sosem az oda iránnyal van a baj, hanem a vissziránnyal.

Az érvelésedben is a visszirány gyenge.

"penzt termeszetesen nem varhatsz el tole"

Miért is nem?

"A következő óra legyen ingyen" -nel mi a baj?

Ez lenne korrekt szerintem.

Hiszen ebben az esetben lenne a "kártérítés" egyenértékű.

2019. máj. 2. 15:16
 14/15 A kérdező kommentje:

"lehet neki ez meg sem fordult a fejében."

Lehet, de ha elfogadja, onnantól az oda-vissza szabály érvényesül. Szerintem. Azaz, ha ő mondja le 24 órán belül, akkor fizessen ő is "kártérítést", például oly módon, hogy legközelebb ne kelljen fizetnem.

2019. máj. 2. 15:20
 15/15 anonim ***** válasza:
38%
Minek tanulsz angolul, ha a magyar sem megy? igen, mondom, mindkettőnk részéről. Bárki mondja le 24 órán túl, nincs következménye. Ha 24 órán belül mondja le, legközelebb bizony a felét kifizettetem, cserébe ha én mondom le, akko meg a következő óra felét kell fizeni.
2019. máj. 2. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!