Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha valaki hirdeti, hogy magán angolórát ad, közben pedig csak egy középfokúja van?

Figyelt kérdés
2012. szept. 9. 21:43
 1/5 ttiittaa ***** válasza:

Van, akinek nyelvtanárival is inkább birkákat kellene terelgetnie (senkit nem szeretnék megbántani, de tényleg van ilyen...) és van, aki középfokúval is zsigerből "tud" tanítani...

Egy papír nem sokat jelent, szerintem. De nyilván a szerencsés kombináció az az, amikor olyasvalakinek van mondjuk nyelvtanárija/felsőfokúja... aki középfokúval is mesterien művelné a dolgot!

És persze attól is függ, mit akarsz: egy általános iskolást korrepetálni tökéletesen elég lehet egy középfokú is, ha az a középfokú tudás ténylegesen és biztosan megvan...

Szerintem.

2012. szept. 10. 08:04
 2/5 webnyelv ***** válasza:
100%

Én nyelvtanár vagyok. Többféle tanítási módszerről tanultam, és ezeket én magam igyekszem tudatosan ötvözni, és a különböző nyelvi készségeket egyaránt gyakoroltatni, amiket alapból mondjuk nem tudnék, hogy így kell. Pl. tudom, hogy van, aki a nyelvtani ismeretekre tesz nagy hangsúlyt, és van, aki a szóbeli készségekre. Én igyekszem mindkettőt figyelembe venni. Meg sok apróság, amibe talán nem gondolna bele, akinek nincs ilyen végzettsége, mert nem hallott még ilyenekről.

Szerintem tényleg csak az kéne, hogy tanítson, akinek ilyen végzettsége van.

Igaz, az is tudhat jól tanítani, magyarázni, akinek nincs ilyen végzettsége, és az is lehet rossz nyelvtanár, akinek tanári végzettsége van.

Más. Szerintem jobb esetben ha jelentkezik valaki ilyen hirdetésre, megkérdezi a tanárt, milyen végzettsége van. Tőlem egyszer megkérdezték (vagy talán többször is, már nem tudom). Vagy még jobb, ha eleve így hirdeti magát az ember, hogy a végzettség is fel van tüntetve. Mindenesetre azt a tanulónak tényleg tudnia kellene, hogy akinél tanul, az hogyan van ezzel. Bár, jóhiszemű a feltételezés, hogy csak az hirdeti magát, aki tanár.

2012. szept. 10. 12:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, kinek adja az órát. Ha egy kisiskolás 4-esnek/ egy teljesen vagy majdnem kezdőnek középfokú nyelvvizsgával azért meg lehet tanítani a főbb igeidőket, szavakat, egyszerűbb szituációs helyzeteket...stb. Így szerintem nincs baj ezzel, de azért középfokú nyelvvizsgával túlzás hirdetni, hogy érettségire/középfokú nyelvvizsgára vagy netán emelt érettségire vállal felkészítést. Most olyanokról beszélek, akiknek épphogy meglett a középfokú nyelvvizsgája, és még azon a szinten vannak.

Én felsőfokú nyelvvizsgával is csak általános iskolásokat tanítok, mást nem is vállalnék.

2012. szept. 10. 13:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Anno ifjú koromban egy alkalommal megbuktam matekból. Szégyen vagy nem, ez van. 3-os voltam a szakközépbe. És egy másodikos gimnazistához jártam nyáron, hogy le tudjam tenni a pótvizsgát. Szerintem nincs azzal gond, ha tényleg beszéli a nyelvet.
2012. szept. 10. 19:19
 5/5 webnyelv ***** válasza:

Ha aki tanul, az is tudja, hogy kinél tanul, akkor rendben van.

Mondjuk egy 4. osztályost tanítani még nehezebb, ahhoz nem is egyszerű nyelvtanár, hanem tanító kell, a kisebbek külön világ nyelvtanítás szempontjából is. De ha mindkét fél részéről áll a dolog, akkor rendben.

2012. szept. 10. 20:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!