Hogyan tanuljak meg otthon angolul? Valaki leírná a részletes menetét ennek?
A nyelvtant milyen sorrendben? Van egy alkalmazás/weboldal amiben le van írva minden, csak azt nem tudom, hogy milyen sorrendben tanuljam meg ezeket. Pl. melyik igeidőket tanuljam meg először, utána melyik nyelvtani egység következzen?
Van itt olyan, aki középszintre eljutott otthon, egyedül? Ha igen, leírná, hogy hogyan, milyen módszerrel tanult?
És szavakat hogyan tanuljak? Hogyan rögzülnek a legjobban, erre milyen módszerek vannak? A kiejtést hogyan gyakorolhatom?
Végső elkeseredettségemben írok ide, most kilencedikes vagyok, és az általánosban nagyon rosszul, szinte nem is tanítottak, és nem tudom felvenni a tempót az angolórákon. Szeretném a nyáron feltornázni magam a szintjükre, vagy akár jobb lenni.
Kérj segítséget az angoltanárodtól. Ő ismeri a tananyagot, úgyhogy ő jobban meg tudja mondani neked, hogy mi az, amit feltétlenül tudnod kell ahhoz, hogy meg tudd majd tanulni a jövő évi anyagot.
Egyébként pedig olvass sokat angolul, azzal egyrészt új szavakat tanulsz, másrészt jobban rögzülnek benned a nyelvtani szabályok, egy idő után helyesen fogod alkalmazni őket anélkül, hogy különösebben gondolkodnál rajtuk. Ha nem megy még annyira, akkor kezdj egyszerű szövegekkel, például gyerekkönyvekkel vagy képregényekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!