Angolul tanulni otthonról, van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Nem nyelvvizsgára akarok felkészülni csak itthon tanulni angolul. Írásbeli és hanganyaggal együtt, ingyenes és fizetős is lehet.
Én feliratos filmekkel, sorozatokkal kezdtem, aztán rövidebb novellákat kezdtem olvasni. Ha nem értettem valamit kiszótáraztam. Nekem ez elég volt, ezzel hoztam fel magam egy B2 szintre,aztán az iskolában rásegítettek a nyelvtanomra, azóta angolul olvasok/nézek mindent, a C1 is meglett.
Korrepetálok is.
(Szerintem) az iskolai oktatás nagyon hiányos és gyakran használhatatlan szókincset ad, jó ha ezt kiegészíted olyan dolgokkal, amit egy anyanyelvi használ.
Itt van pár link amire ránézhetsz:
British Council:
Vagy az 5 perc angol
Az angol intézet javaslatai:
Nekem nyelvtanulásnál a Quizlet segített a legtöbbet, a Duolingot bármennyire nem szeretem, angolul még egész jó.
https://www.youtube.com/channel/UCHaLzjSLiIBpr9iaQ6BuuPA/pla..
Ez egy amerikában élő magyar nő aki Skye-on ad angolt,de sok hasznos angol videója is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!