Ti hogyan tanultátok meg az angol igeidőket?
Szia.
Nos leírom az enyémet.
A sukiban 3ba keztem az angolt tanukni, de 8.ig semmit sem vágtam (ige idoket beleerte)
Aztán 9.ben elölről kezdtünk szinte mindent, és egyesével vettük az igeidoket, és kezdtem érteni őket. 9.vegere a
simple present, past, future
past present continuous
Present perfect
Igeidoket vettük át, de szerintem ennyi elég egy mindennapi kommunikaciohoz.
Most 10es vagyok, vettuk a past perfectet, a tobbit meg nem, de egy tablazatot elolvastam, meg sokat olvasok, szóval a tobbit is tudom mostmár hasznalni, de amindennapi eletben nem olyan sok szükség van egy future perfectre, max a future continiousra sztem.
Szóval először haladj egyesevel, es csak ajk9r lepj tovabb, ha érted... És ne akard mindent megtanulni először.
I hope i could help!
Kerdezo!
Eleg szerencsetlen vagy ha nem vagy kepes atlatni az igeidoket! At kell latni oket!
ha ennyire nem vagy kepes, hagyd abba a nyelvtanulast most azonnal, felesleges erolkodnod!
Utolsó előtti:köszönöm.
Utolsó: Ki a francs kérte hogy kritizálj ? Amúgy a magyakor többsége nem érti az igeidőket. De ez is jellemző ránk hogy csak így nekiesünk a másiknak.
Nem, nem kell arra fogni hogy magyar vagy!
Csak az agyadat kell használni, el kell vonatkoztatni!
De ugyátom az absztrakt gondolkodás egyre több embernek esik nehezére!
A te bajod ha nem vagy képes elvontan gondolkodni és mád nézőpontból felfogni a dolgokat! És ne akard a magyarral megerőszakolni az angolt!
Senki más nem fog gondolkodni helyetted!
A 12 igeidő alakjából felismerni, hogy melyikről van szó, az egy átlag agyú embernek nem lehet probléma. A szorzótábla ennél csak bonyolultabb.
A használatuk az más. Pont a Gyakorin látszik, hogy a present perfect az nehezen emészthető.
Nem nehezen emészthető, csak hülyék.
Mi a f***szt nem lehet érteni azon, ami világosan le van írva ezer helyen, hogy MIRE kell használni. Hogy nem lehet felismerni azt a szituációt, amikor éppen használni kell.
Mi a f***szért olyan nehéz összeegyeztetni az aktív nyelvi környezetet a leíró nyelvtannal, fel nem bírom fogni!!
Nyilván fogyatékosok, gondolkodni nem akarók nem is érthetik ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!