Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért van az, hogy az amerikai...

Miért van az, hogy az amerikaiak mindig azt mondják, hogy milyen jó az angolom, míg a britek mindig értetlenkednek és a language barriert emlegetik egymást közt fölényesen mintha nem lennék ott és nem hallanám, hogy rólam beszélnek?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 3. 14:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
61%
ja amúgy meg el nem tudom képzelni hogy beszélgethet két angol egymás között ilyen szavakat használva, hogy 'language barrier' :DDDD ugye ezt csak így most kitaláltad? mert ha két angol arról beszélgetne,hogy te nem tudsz angolul akkor ezt valahogy így fejeznék ki, hogy 'i dont understand what she's saying' vagy vmi ilyesmi, nincs olyan kontextus szerintem amiben vki ezt a kifejezést használná ebben a helyzetben amikor kibeszélnek téged :DD
2019. ápr. 3. 23:07
 12/25 A kérdező kommentje:

11

Látszik nem beszéltél még angolokkal.

A language barrier az a tipikus nagyon udvarias, angolos, tárgyilagos kifejezése annak, hogy valaki nem beszél folyékonyan és érthetően egy nyelvet, nehéz a kommunikáció vele.

2019. ápr. 3. 23:36
 13/25 A kérdező kommentje:
I can't communicate with him, because of the language barrier!
2019. ápr. 3. 23:37
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert más a mentalitás. Én Kanadában élek egy ideje, és engem is dícsérgetnek, hogy jó az angolom, pedig én nem vagyok vele elégedett. Egyszerűen pozitívan állnak hozzá mindenhez. Olaszul sokkal jobban beszélek, mégis mikor Olaszországban éltem, volt, hogy leszólták a nyelvtudásom.
2019. ápr. 4. 02:45
 15/25 A kérdező kommentje:

14

Anglia is hasonló lehet. Hallottam, hogy az angolok elvárják, hogy tökéletesen beszéld a nyelvet és ráadásul angol akcentussal ha már ott élsz egy ideje, másképp nem állnak szóba, nem vesznek komolyan.

Míg egy amerikai azért belátja hogy aki nem angol nyelvterületen született annak nehéz anyanyelvi szinten megtanulni és tökéletes akcentussal beszélni. Szóval más a viszonyítási alap. Míg Angliában egy tősgyökeres angol a viszonyítási alap és egy rossz (ám rokon értelmű) szó használata, vagy szórend felcseréléséért már elítélnek, addig Amerikában elsősorban egy külföldön született ember a viszonyítási alap és nem egy anyanyelvi. Én így látom ezt

2019. ápr. 4. 08:58
 16/25 anonim ***** válasza:
72%

Sosem tapasztaltam ezt angoloknál, sőt mindig biztattak, hiszen tisztában vannak azzal, hogy nem beszélem olyan szinten a nyelvet, mint ők és nem is várták el sosem. Nagyon udvariasak és kedvesek.

De te, magyarul sem tudsz kommunikálni, sőt kimondottan bunkó, lekezelő a stílusod, ezzel van a probléma. Az ilyenekkel nem lehet beszélgetni. Nyilván erre is céloznak, ezzel nem lehet beszélni, hagyd lógva. Nem a kiejtésedre tesznek ilyen megjegyzést a jelenlétedben.

2019. ápr. 4. 09:08
 17/25 A kérdező kommentje:
Mennyi kretén van itt basszus.
2019. ápr. 4. 09:22
 18/25 anonim ***** válasza:

> Látszik nem beszéltél még angolokkal.

Gyerekkorom óta beszélek angolul (és nem az iskolában tanultam), tehát szinte az anyanyelvem, rengeteg angollal beszéltem életemben, éltem is Angliában több évig... de oké, biztos te tudsz túl jól angolul, biztosan ezért nem értik amit mondasz, mert te olyan értelmesen beszélsz :D

2019. ápr. 4. 10:46
 19/25 A kérdező kommentje:

18

Az amerikaiakkal tök jól elbeszélgettem, összehaverkodtam, sőt amerikai barátnőm is volt.

Angliában meg nem tudok angolul...15 évet tanultam angolt, amerikai filmeken nőttem fel ( szinkron nélkül) temérdek angol nyelvű könyvet olvastam már ki.

Biztosan az akcentus a gond. Nem értik meg ahogy beszélek és azt gondolják hülyeségelet beszélek :)

Vagy lehet nem akarják megérteni, hallottam olyat is Angliában más külföldiektől, hogy az angolok szeretik tenni a hülyét, süketet stb...tudod ők olyan cinikusak, arrogánsak.

2019. ápr. 4. 11:01
 20/25 anonim ***** válasza:
Hát pedig veled van a baj, ugyanis velem sosem történt ilyen, pedig én sem brit akcentussal beszélek. Ismerek külföldieket akik elég rosszul beszéltek angolul, ráadásul nagyon magyaros/lengyel/román akcentussal de még őket sem hallottam, hogy panaszkodtak volna ilyesmire, mindenki tudott kommunikálni az angolokkal. Tehát neked rossz a kiejtésed. Mo-n is vannak olyan külföldi turisták akik próbálgatnak magyarul kérdezni valamit az utcán de nem mindig lehet érteni mit mondanak. Előfordul.
2019. ápr. 4. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!