Van olyan étel/édesség amit Ti szerettek, de mások viszont értetlenkednek hogy hogyan tvdjátok ti ezt megenni?
Én a gombát pl. nagyon szeretem, és az egész családom csak fújol rá :)
A palacsintát sajttal eszem (sajt bele, félbehajt, megolvasztom a mikróban), eleinte néztek rá de mára ők is rászoktak :))
Az alga olyan még, amit én szeretek, pl. ázsiai ételekben, miso levesben, mindenki más szerint undorító, valamint a penészes sajtokat is nagyon szeretem, a legtöbb ismerősöm csak forgatja rá a szemét meg befogja az orrát, hogy ez büdös.
A spárgát is sok ismerősöm nem eszi meg, merthogy büdöset vizel tőle az ember:)
Én amit világ életemben nem értettem hogy lehet megenni az:
- a gumicukor, undorító, nyálkás, rágós, ehetetlen, műízű
- zselé...
- kocsonya...
- bőrös húsok
- káposzta, mert undorító a szaga mikor fő (aztán egyszer megkóstoltam főve, nagyon finom, de a szagát továbbra sem bírom, szóval magamnak nem készítek).
Nem szoktak rá írni semmit, élő embernek pedig nem mondom, de tuti kiütné sokaknál a biztosítékot: a kedvenc ketogén desszertem. A ketogén diéta egy nap alatt kikészít, de ezt az ételt szeretem. Fele zsír (kókuszzsír, de valami jóféle vaj finomabb s persze lightosabb is), fele valami finom olajos mag (dió, mogyoró, az csak úgy 50-60% zsír), leginkább egy picike gyümölccsel jó, ha komolyan vesszük, hogy ez egy ketogén desszert, akkor pár szem málna teljesen jó, amúgy finom banánnal, de ehető kenyérrel is.
Ez az úti/nyaraló ételkészletem legkevésbé romló eleme, a magkenyereim úgy 3 napig elvannak, aztán annyi. Ez, ha nincs belekeverve a gyümölcs, sokáig eláll, legalábbis ha nem vaj, hanem ghí van benne, a kókuszzsírral nincs baj. Sokat segít, ha az embernek tömény kalória kell és nem tud venni a fogára és étrendjébe valót... De a diós vaj verziót itthon is képes vagyok enni, mert finom. Nem sok fogyókúrásabb ételem van, azt kell mondjam, engem remekül laktat.
A párom azt nem érti, hogy hogyan vagyok képes sok főzelékbe és levesbe ecetet rakni. Én azt nem értem, ő hogyan tudja megenni anélkül :D Sokat hülyülünk ezen. A mustárt már ő is szereti, de én eszem többet. Fantasztikus dolog, éhesen képes vagyok nem apró mennyiségben magában enni... Anyám mindig azt mondta, savhiányom van, azért csinálom ezt. Lehet. A citromot viszont nem bírom magában, egy cseppet sem.
A sütés nélküli, kekszes, babapiskótás sütik, amiknek a krémjébe cukros tejföl kell. (Pl. tejfölös-kekszes süti, banános piskóta, stb.).
Az egész családban egyedül én szeretem, sőt mondhatni, egyedül én eszem meg, a többiek max. fanyalogva belekóstolnak, aztán egy-két falat után otthagyják, de többnyire rá se tudnak nézni.
Komolyan nem értem őket, mivel a porcukros tejföl annyira, de annyira finom tud lenni, akár magában is, megpuhult keksszel/babapiskótával és némi gyümölccsel pedig maga a mennyország. Legalábbis számomra. :)
Én mindenféle belsőséget nagyon imádok (kivéve az agyat, azt nem eszem meg), kár hogy ritkán van itthon, mert a zúzát apám meg tesóm utálja, a pacalt pedig anyám és tesóm.
A másik, amit a tesómtól vettem át, hogy megeszem a fonott kalácsot sonkával, sajtkrémmel, kolbásszal, szalámival sőt még hagymával is.
És még a tócsni kompóttal. Apámék így ették mikor gyerek volt, szóval mi is átvettük.
Kalács sonkával! Hagyományból "kaptam", tiszteletből elkezdtem enni... de tényleg finom. Pediig hús! D8
Amúgy én zöldségbolond vagyok, szóval most kezdjem sorolni, hogy imádom a gombát, sóskát, spenótot... igazából minden gyümit és zöldséget szeretek.
Egy kivétel: fehérrépa. A Holdra is fel tudnának vele kergetni!
Meg a húsokat nem szeretem, de minden mást igen. Májat mondjuk szeretem :))))Sokan meg azt nem.
A citromot is harapom. Megeszem nasinak a narancshéjat. Pitypanglevelet és ilyesmiket salinak. Nem halnék meg a természetben... xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!