Mindkettő helyes de mégsem? Német
"Er kann das Lachen kaum...
Lehetséges válaszok:
-verstecken
-verbergen
-behalten
-verlegen
Értékelésben a verbergen a helyes (elrejteni), de a verstecken is ugyanezt jelenti, nem? Vagy van különbség?
Siches változatban is tudtommal mindkettő szó elrejtőzni/elbujnit jelent.
Nem mind a kettő jelenti azt?
Verstecken/verbergen= elrejteni
sich verstecken/s. verbergen= elbújni
Bár elvileg szinonimák, de a mindennapi szóhasználatban mégsem "csereszabatos" a két ige, ill. igepár. A következőképpen használatosak ezek:
verstecken = elrejteni, eldugni valamit (tárgyat, embert, stb. tehát fizikálisan valamit pl. Ich verstecke mein Geld unter der Matratze)
sich verstecken = elrejtőzni, elbújni (pl. Ich verstecke mich vor meinen Verfolgern)
verbergen = elrejteni valamit (átvitt értelemben, tehát pl. érzést, tényeket, stb. pl. Ich bin schüchtern und deshalb verberge immer meine Gefühle)
sich verbergen = rejtőzni, rejtőzködni, megbújni (itt is átvitt értelemben, tehát pl. egy titok rejtőzik valami mögött >> ein Geheimnis verbirgt sich dahinter)
Wow, nagyon jól megfogalmaztad, köszi!
És a példamondatokért is külön köszönet! 👍
Kedves 6!
Nem tudom, hogy nekem mi a rutinod itt a gyakorin, de nekem van jobb dolgom is mint a dátumokat bújni. A rendszer feldobta, én pedig válaszoltam. Hozzáteszem, nem kellet a hármas segítsége hozzá.
Én pedig azt nem értem, hogy neked miért nem mindegy, hogy egy idegen kb. egy éves késéssel miért adott választ. Zavar?
Szinte biztos vagyok benne, hogy a kérdezőt nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!