Tényleg jó, műkődik -e a Mensa IQ teszt?
1#
+1
Nagyon egyetertek!
(sajnos nem lehet 15 zold kezet adni...!)
# 4/6 Időpont tegnap 15:47
Ti valamit nagyon elnéztetek vagy másik tesztet néztetek, mert a Mensa HungarIQa online tesztjén nincs ilyen eredmény, hogy 128. Legfeljebb annyit kaphatsz eredménynek, hogy 125+. Azt pedig nem értem, hogy miért várják el emberek, hogy ingyen és bérmentve kitölthessenek egy hivatalos tesztet. Kétlem, hogy meggazdagodtak volna a tesztek árából, kb 0-ra jöhetnek ki vele, ha belegondolunk, hogy mennyi költség is van vele. A céljuk az, hogy minél több embert toborozzanak és beléptessenek, de ezt nem is titkolják.
Az online tesztjük amúgy iránymutatásra jó, hogy van-e értelme kitölteni a hivatalos tesztjüket. Ha 125+ az eredményed, akkor van értelme, alatta nem igazán.
Azt viszont nem értem, hogy mire gondolsz kérdező az alatt, hogy működik-e. Kalibrált iq teszt, szóval tényleg megmutatja, hogy az emberek hány %-ánál töltöd ki a tesztet jobban. Azt tudja, mint amit a többi is.
# 5/6 Időpont tegnap 21:29
Lehet vitázni arról, hogy mit is mér pontosan az IQ teszt, de statisztikailag ez a legjobb mérőszám, ha azt akarjuk vizsgálni, hogy az adott személy mekkora valószínűséggel lesz sikeres és gazdag, illetve, hogy hogyan teljesít majd akadémiai környezetben. Persze, önmagában ez se elég semmire, de fontos. Szerintem te is elismered, hogy csoportokra bontjuk az embereket foglalkozás szerint, akkor az átlag építkezési segédmunkás, könyvtáros, jogász és fizikus más-más eredményeket fog elérni és egyértlemű különbségek lesznek. Ezek a különbségek szerinted véletlenek lennének...? Felesleges kiragadni 1-1 példát, tömegeknél működik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!