Szerintetek tényleg működik a terhességi teszt vérrel?
Igen, elvileg mukodik, mert ugyanugy jelen van a verben a hcg, ahogyan kivalasztodik vizeletben.
Viszont aki kepes magan “eret vagni” csak azert, mert nem bir kivarni par napot, azt elmeorvosi vizsgalatra kellene kuldeni.
Tudom, nem ezt akartad hallani, de nem tartom normalisnak mar ezt a szintu turelmetlenseget, pedig en nagyon elnezo es liberalis beallitottsagu vagyok (de ugy is fogalmazhatok, hogy magas az ingerkuszobom es nagyreszt nem erdekel, hogy ki mit kezd magaval, amugy nem art masoknak).
Arrol mar ne is beszeljunk, hogy a terhesseg 40 hetig tart. Azt is ki kell majd varni... ahhoz kepest az a par nap mar semmi.
Érdekes a felvetés.
Én úgy sejtem nem működik. Azt is megmondom miért kétlem. Alapvetően nem az alakos elemek (vvt,fvs,trombocita) tartalmazza a hcg-t, hanem a sejtközötti állomány, vagyis a szérum. Ahhoz hogy szérumot nyerj ki a vérből, magas fordulatszámon kell centrifugálni a vért. Amire neked otthon nincs lehetőséged. Egy-egy csepp vér túl kevés szérumot tartalmaz, ahhoz, hogy a krommatográfiás terhességi teszten megfelelő mennyiség tudjon felfutni. Plusz a vér sűrűbb, mint a vizelet, nem is biztos, hogy fel tudja szívni a teszt. Ráadásul nyilván perfériás vérből próbálkoznál, aminek azért picit más is az összetétele. Ennek ellnére nem tartom teljesen kizártnak, hogy kimutassa, HA fel tud futni a teszten. De épp ezért arra tippelnék, hogy ahhoz, hogy mondjuk ujjbegyből vett vérből kimutassa ahhoz már nagyon magas hcg koncentráció szükséges. Addigra pedig a vizelet röhögve kimutatja.
De a felvetés érdekes.
Kettes vagyok.
Az kimaradt, hogy nagy kulombsegre nem kell am szamitani. En is lattam/olvastam szamtalan hazilagos probalkozas eredmenyet, nem volt egeteengeto kulonbseg a verrel es a vizelettel vegzett tesztel kozott azoknal, akiknel egyaltalan pozitiv eredmeny szuletett.
#4 vagyok. Azt kifelejtettem, hogy azok biztosan nem eleve vértesztek voltak?
Mert amúgy a vizeletből hcg-t, vérből pedig béta-hcg-t szoktak nézni. Alapvetően ugyanaz, de még sem teljesen :)
Ha már annyira türelmetlen vagy, akkor menj el vérvételre, ott legalább steril körülmények között, szakképzett ember fogja a véredet levenni.
Nem igaz, hogy nem lehet pár napot várni.
Nekem 1 hete késett, mikor az első tesztet megcsináltam. Nem haltam bele!
Mellesleg akkor minden hónapban szurkálni fogod magad? Ugyanis a terhesség az esetek döntő többségében nem az első hónapban fog összejönni, hanem a sokadikban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!