Milyen nyelvet tanulsz/tanultál? (kor, nem)
Német 17 év
Latin 12 év
Angol 3+9 év, közte 7 év szünet
Eszperantó 8 év
27/L
olasz, német, angol, latin.
Mivel iskolai keretek között tanultam ezeket a nyelveket, nem sok eredménye volt, egyik nyelvet sem beszéltem..
Autodidakta módon tanulom az angolt egy éve. Bevallom, többet tanultam ez alatt az egy év alatt, mint az iskolában 4 év alatt (ennyi ideig tanultam az angolt). Ha már elég jól állok majd angolból, folytatom a németet is. És szeretnék egy 3. nyelvet is megtanulni, de azt még nem döntöttem el, hogy mit :)
Lényeg, hogy mióta magamtól tanulok, megszerettem a nyelvtanulást :)
23/L
német, nem tudom suliban milyen szintnek számít, én Ausztriában tanultam hallás után, az életemben előforduló napi szitukban megértetem magam, de nem kezdenék el egy komolyabb regényt olvasni, vagy vmi speciálisabb témához sem tudnék hozzászólni (gazdasági dolgok, politika), és a különböző "tájszólások" (<-- tudom nem így mondják de nem ugrik be) is zavarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!