Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ti milyen nyelvvizsgára...

Ti milyen nyelvvizsgára mennyi idő alatt tudtatok felkészülni?

Figyelt kérdés
leginkább arra vagyok kíváncsi, ha nulla szintről kezdte az illető a tanulást, felkészülési mennyi idő kellett neki egy középfokú nyelvvizsgábol pl?
2019. jan. 12. 12:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Német 4-500 óra + az otthoni tanulás, angol 1200 óra + az otthoni tanulás. Az otthoni tanulás kb. kétszerese volt a tanóráknak.
2019. jan. 12. 12:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Én 11 évnyi angoltanulás után mentem felsőfokúzni, minden további előkészület nélkül. Németből 4 évnyi nyelvtanulás után elmentem egy intenzív egyhónapos tanfolyamra, és utána mentem középfokú nyelvvizsgára, mindkét vizsgám sikeres volt.
2019. jan. 12. 15:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Németből 8 év átlag heti 4 tanórán való részvétel, és nagyon minimális otthoni tanulás után mentem középfokú ÖSD-re, angolból 1 tanév után középfokú Origo-ra. Heti 19 órám volt, és min. napi három órám csak angol tanulással ment el. Felsőfokú angolt 4 évvel később tettem, szinte semmi újat nem kellett már tanulnom a közép után. (Ekkor már áttértem a filmekből és könyvekből tanulunk módszerre.)
2019. jan. 12. 22:23
 4/5 anonim válasza:

ez egy jó kérdés 3. osztályban kezdtem angolt 11. be jutottam oda hogy középfokúm legyen angolból (szeretnék felsőt de egyetem mellett nincs időm)

sok mindentől függ hány éves vagy, dolgozol-e suliba jársz?

Mennyire vagy szorgalmas, milyen a tanár aki tartja...

de ha nulláról indulsz évek kellenek azért egy középfokú nyelvvizsga magával hordozza azt hogy ha téged bármilyen angol kérdéssel bombáznak akkor te azt megértsd és értelmesen válaszolj.

legyen szó például a világháború, globális felmelegedés, hogyan diagnosztikál egy orvos, hogyan szállsz fel a reptéren a gépre stb... rengeteg anyag RENGETEG ANGOL SZÓ ÉS NYELVTAN

de szerintem tutira több év

2019. febr. 3. 01:50
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

4: Igen, szerintem is. Az első nyelv 2-3 év legalább, 4-5-6. nyelv lehet 1 év is. És szerintem - minden ellenkező híreszteléssel ellentétben - a felnőtt sokkal gyorsabban tanul, mint egy gyerek akár otthon, akár élőnyelvi környezetben.

Az 1. válaszoló voltam.

2019. febr. 3. 01:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!