Holland vagy francia nyelv?
A francia hasznosabb. Persze többen beszélik, ezért nagyobb a konkurencia, de akkor is sokkal több vele a lehetőség. (Pl. én beszélek angolul és spanyolul, szintén fordítok - hiába beszélnek sokkal kevesebben spanyolul magas szinten, angolul meg rengetegen, sokkal több angol megbízást kapok). A hollanddal több pénzt kérhetnél egy-egy fordításért, de kevesebbszer keresnének meg munkákkal.
A franciával a magánéletedben is többre mész, több országban beszélnek franciául, több film/könyv/zene íródott ezen a nyelven, stb. Tananyag is sokkal több van hozzá, így szerintem könnyebben, gyorsabban elsajátítható.
De persze a hollandot sem haszontalan tanulni, és olyan álláshirdetéseket is szoktam látni, ahol azt kérik. Ha jobban tetszik, mint a francia, akkor abba is belevághatsz.
Szlovén és hasonló nyelveket szerintem akkor érdemes, ha a határ közelében laksz, vagy konkrétan van egy elképzelésed, hogyan tudnád használni - pl. egyik ismerősöm a sárvári fürdőben dolgozik, rengeteg a cseh vendégük, ezért a munkatársakat kötelezik, hogy alapszinten megtanuljanak csehül. De különösebb indok nélkül én ezt ajánlanám a legkevésbé.
Persze bármilyen nyelvet érdemes tanulni és tudni, szóval egyikkel sem fogsz melléfogni, főleg hogy az angollal és a némettel már megvan az a két nyelved, amely Magyarországon a leghasznosabb. :)
Hajrá!
francia, francia, francia
ezerszer jobban tudod hasznosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!