Angolban mikor van, hogy nem kell segédige az ige elé?
Pll folyamatos jelen,hogy She is eating at the moment.
Vagy egyszerű jelen,hogy I do make my homework.
De pl. hogy szeretlek,azt úgy mondjuk,hogy I love you,te szeretsz az You love me.
De akkor miért nem “You do love me” lesz?Ezt nem értem.
Mióta tanulsz angolul?
Olyan mondat nincs, hogy I do make my homework!!!! Az I make my homework. Vagyis inkább present continou-ban I am making my homework.
Egyszerű jelenben nem rakjuk ki a do-t. Csak tagadásnál és kérdésnél jelenik me. I love you! I don't love you! You love me! You don't love me! Do you love me? He loves me! He doesn't love me! Does he love me? .... s így tovább.
Segédigét kijelentő mondatban simple igeidőknél nem használunk!
S felejtsd el a fenn leírt mondatod. I do make my homework nem jó!
Jaj, do. Nem is értem, hogy írhattam ekkora baromságot. Tudtam, hogy vmiért nem tetszik :-) Hajnalban nem kéne már írnom! Szóval javítom: (I do my homework.)
Mióta tanulsz angolul?
Olyan mondat nincs, hogy I do make my homework!!!! Az I do my homework. Vagyis inkább present continou-ban I am doing my homework.
Egyszerű jelenben nem rakjuk ki a do-t. (Csak ha az az ige járul az adott szóhoz.) Csak tagadásnál és kérdésnél jelenik me. I love you! I don't love you! You love me! You don't love me! Do you love me? He loves me! He doesn't love me! Does he love me? .... s így tovább.
Segédigét kijelentő mondatban simple igeidőknél nem használunk!
S felejtsd el a fenn leírt mondatod. I do make my homework nem jó!
"Segédigét kijelentő mondatban simple igeidőknél nem használunk!"
ez hüyleség. nyomatékosításnál kijelentő módban is hazsnálhatjuk a do-t.
Azt hiszem értem.
#3 írsz erre egy példát?
Például, hogy ennél a homeworknél maradjunk.
Valaki azt mondja, hogy te sosem csinálsz házit, fe te szorgalmas gyerek vagy és megcsinálod, ezértt azt válaszolod, hogy I do make my homework. Vagyis, hogy: én igenis megcsinálom a házimat. Beszédben is nyomatékosítani kell, a do-n van ilyenkor a hangsúly.
Remélem érthető voltam.:)
I do like music - Nagyon szeretem a zenét
I do love you. – Valóban/tényleg szeretlek
I did see the murder –Tényleg láttam a gyilkosságot.
a # 6/6 példája meg azért nem jó, mert do my homework, nem make.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!