Hogyan tanultatok meg angolul? Esetleg segítenél?
Én magántanárhoz járok úgy ahogy megy.
Én is gondolkoztam ilyen beszélgető partneren. Csak néha a mondat alkotással van egy kis problémám.
Suliba sokat nem tudtam tanulni az órán. Külön tanárnál sokat haladtam, nyelvvizsgázni szeretnék.
21/f
Általánosban már 1. osztálytól volt angolunk, de nem sok értelme volt. A nagyon nagyon alap dolgokat megtanultam, de amikor 7.-ben másik iskolába és írnom kellett szintfelmérőt, nem kerültem valami erős csoportba (attól függetlenül, hogy 6 éve tanultam angolul), sőt, kb. újrakezdő szinten voltam. Igazából én 12-13 éves koromtól számítom az angoltanulásomat, mert akkor bekerültem egy olyan iskolába, ahol színvonalas volt az angoltanítás, nagyon jó angoltanárt kaptam, akinek nagyon sokat köszönhetek, jó volt a csoportunk is és én is felfogtam, miért fontos az angol. Az angol lett a kedvenc tantárgyam, így iskolán kívül is szívesen foglalkoztam vele. 9.-ben pedig nyelvi előkészítős voltam, ami nagyon sokat segített, 1 év alatt 2 szinten ugrottam, A2-ről B2-re. Emellett otthon elkezdtem angolul videókat, filmeket nézni és sikerélmény volt, hogy többnyire megértettem ezeket. Most pedig külföldön élek, ahol a nyelvet még nem beszélem és a nyelviskolába, ahová járok, angolul beszélek a csoporttársaimmal, tehát a beszédet is tudom gyakorolni. Magántanárhoz sosem jártam. 14 évesen egyszer elmentem nyáron egy intenzív angoltanfolyamra, ennyi, iskolán kívül máshol nem tanultam angolt.
16l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!