Félek az ECL B2 német nyelvvizsgától! Hogyan gyakorolhatnék?
Már 4 éve tanulom a nyelvet és ideje nyelvvizsgáznom, viszont rettegek. Másfél hónap múlva lesz és eddig a szóbeli témáket gyakoroltam, most térek rá az írásbeli részére!
Viszont
- Amikor adnak szövegeket és címekhez kell párosítani, én mindig totálisan elrontom, mert sosem ismerem a főszavakat benne és nem tudom lefordítani, nem értem miről szól. Mindig úgy tudom csak megcsinálni hogy az egészet kiszótárazom, de ha elmegyek nyelvvizsgára és ott nem adhatnak szótárt persze! Ha ilyenből csilálok egy tucattal utána valahogy bele fogok jönni és egy idő után érteni fogom, miutéán elegget csináltam ilyen feladatot? Félek, ez talán az a része amitől a legjobban tartok!
És a hallgatás. Valami borzasztó milyen gyorsan mondja a szöveget. KEttőt pislogok és azt sem tudom melyik kérdésre mondta a választ. De komolyan néha már sírva fakadok mennyire nem megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!