Gags kérdése:
Past simple és past continuous, így helyes?
Figyelt kérdés
Most gyakorlom be őket, és találkoztam két érdekes mondattal. Az első: We ... (eat) some ice cream after we ... (finish) cleaning the kitchen. Ahogy én gondolkodtam: a folyamatos múlt lesz benne a konyha takarítása és egyszerű a fagyi evés (mert az lezárja a folyamatot, a takarítás fagyizással végződik). Valahogy így: We ate some ice cream after we were finishing cleaning the kitchen. A másik amin jobban el kellett gondolkoznom: ... (you/ order) a dessert after you ... (have) your main course? A kérdés lenne egyszerű és a második része folyamatos, de nem lesz mert a birtoklást nem szokás folyamatosan kifejezni. Szóval így lesz: Did you order a dessert after you had your main course?
Igaz? :D
2018. nov. 3. 13:23
11/14 anonim válasza:
"Amiért nem tudod, hogy after esetén nem kötelező a past perfect". Tesssééék??? "Más kérdés, hogy ha nagyon közel vannak egymáshoz, akkor még ezt a past perfectet se kell erőltetni." "De szerintem sima múltban is megfelel mind a 4 alak." Hol írtam, hogy kötelező?
12/14 anonim válasza:
"Az after, before tipikusan past perfect-es."
13/14 anonim válasza:
Tipikusan az! Senki nem mondta, hogy kivétel nélkül!
14/14 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm kedves második válaszoló :3 így máris világosabb
2018. nov. 10. 16:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!