Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nem kaphatok nyelvvizsga...

Miért nem kaphatok nyelvvizsgatámogatást 2018-ban? Mit kellene tennem? (részl. Leírásban)

Figyelt kérdés

2016-ban tettem először sikeres, díjköteles, írásbeli és szóbeli nyelvvizsgát, középfokú(B2) angol nyelvből. Azzal tisztában vagyok, hogy arra támogatást nem igényelhetek, csak 2018. január 1-e után tett vizsgára. 2018 júniusában sikeres, akkor még érvényben lévő tanulmányi jogviszonyom értelmében, ingyenes, normál, emelt szintű angol érettségi vizsgát tettem, amely mellé egy ugyanolyan szintű (B2-es) nyelvvizsga okiratot (tanúsítványt) kaptam, amellyel én már korábban rendelkeztem, csak keményfedeles, zöld bizonyítványként. 2018. júliusában sikeres, díjköteles, felsőfokú (C1es), komplex angol nyelvvizsgát tettem. Az Új Nemzedék oldalának gyakran ismételt kérdések részén ( [link] olvasott kérdés és válasz mintájára nyújtottam be kérelmemet.

Ha jól értelmezem, azért nem részesülhetek támogatásban, mert az eleve ingyenes emelt szintű érettségi vizsgám napja hamarabb volt, mint a vizsgadíjköteles, felsőfokú vizsgámé, attól függetlenül, hogy én már rendelkeztem középfokú angol komplex nyelvvizsgával. Ez így véleményem szerint félrevezetés. Ilyen esetről tájékoztatást semmilyen hivatalos oldalon nem találtam.

A minap már felkerestem az Új Nemzedék Központot, akik válaszoltak is. Az javasolták tegyem meg az igénylést ismét, de most az emelt szintű érettségire. Mivel igazoljam a "befizetést" ha 1x ingyenes volt????

#emelt szintű érettségi #nyelvvizsga támogatás
2018. nov. 1. 15:07
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!