Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehet egyszerűen megtanul...

Hogy lehet egyszerűen megtanulni a fonetikai jeleket?

Figyelt kérdés
Elég jó vagyok angolból, de sajnos a kiejtésem nem olyan tökéletes, hogy a jó fonetikai jelet ki tudjam választani hallás alapján, főleg ha nem is tudom hangosan kimondani (pl dolgozat közben). Meg eleve egy kicsit zavaros nekem hogy melyik hanghoz melyik tartozik (főleg a magánhangzóknál), mindig amikor azt hiszem, hogy már értem, akkor kiderül, hogy nem.

2018. szept. 29. 16:17
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
42%
Arról a két tucat jelről beszélünk, amelyekből angoltanulásnál, mondjuk 3000 szónál átlagosan szavanként 3-5 előjön úgy, hogy értelmezni kell? Ennél nagyobb számú ismétlés a saját nevednél nem jön elő egy életen át... Már ne is haragudj, de ez egy átlagembernek ez így max. az első két hétben okoz nehézséget. Ha attól eltérő képességeid vannak, arra alighanem úgysem kapsz itt tanácsot.
2018. okt. 1. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!