Megéri 2018-ban eszperantót tanulni?
Érdekel a nyelv, és tudom, hogy azzal nem leszek kevesebb, ha megtanulom, de hallottatok már olyanról, hogy pl valamilyen munkahelyen szükséges a tudása, legalább alapfokon?
Ha jól tudom, akkor ez egy mesterséges nyelv, amit azért hoztak létre, hogy legyen egy nyelv, amit minden nemzet megtanulhat, így nem jelent előnyt sem az angoloknak, sem a németeknek, stb...
Angol nyelvvizsgám már van, a német pedig tervben van, szóval tudom, hogy jelenleg ezeknek nagyobb hasznát veszem.
Valamiért az eszperantóból lerakott nyelvvizsgák a mai napig államilag elismertnek számítanak, ezért azt gondolom, hogy annyira mégsem haszontalan.
Ti mit gondoltok?
Bizonyos szempontból mindig érdemes.
Egy olyan nyelv, amilyennek lennie kellene az általános második nyelvnek. Mint ilyennel mindenképp és mindig érdemes vele megismerkedni-ha nem is felsőfokon megtanulni. Hogy gyakorlati hasznosíthatósága van-e bárhol is, azt nem tudom.
Minden egyetem közzé teszi a követelményeket, sok szak esetén bőven megkönnyíti a diploma megszerzését egy eszperanto középfokú vizsga 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!