Eszperantót kezdtem tanulni. Hogyan lehet?
Ha ezen az oldalon pl. "ctrl+j" nyomsz, akkor ĵ-t kapsz, stb. Amikor kész vagy, kijelölöd, és másol-beilleszt.
Vagy itt van egy leírás, nekem picit kínai, de én nem is értek nagyon a számítógéphez.
Most itt tartok. Ha találok jobbat, jelentkezem. Ha Te találsz jobbat, légy szíves, áruld el, mert ez nékem is gond, ha nem akarok folyton szimbólumot beszúrogatni.
:)
Ezt találtam még:
"az eszperantó kalapos betűk kódjai megtalálhatók például a www.eszperanto.hu oldalon is (lásd: "számítógépes kérdések" menüpont)"
Letöltöttem az ek35inst.exe programot. A tálcán jobb oldalon (gőzöm sincs a nevéről, ahol az ikonok el vannak rejtve:) megjelent egy "ek" ikon, ha arra rákattintok, aktívvá teszem. Amikor gépelek, a kalapos betűk után nyomban begépelek egy "x"-et, és a program automatikusan kalaposság változtatja a betűt a word-ben (ez roppant kedves tőle:)) Tehát így gépelek: Mi sidas sur la segxo, és ezt kapom: Mi sidas sur la seĝo.
üdv
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!